adult cartoons
3d cartoon porn
cartoon xxx
лист за политичка и друштвена питања, геополитичка и стратешка истраживања
  • Мило Ломпар Невладина интелигенција и власт се узајамно подржавају

  • Проф. др Момчило Милиновић Напад и одбрана из космоса и ваздуха

  • Селест Солум П(Л)АНДЕМИЈА - угрожене здравствене слободе

  • Слободан Ерић Косово и српске дезоријентације

  • Владимир Димитријевић Срби и Западни Словени

Свет

Прва година председништва Касим-Жомарт Токајева у Казахстану

За некога ко није посебно упознат са процесима и особеностима политичког простора у Казахстану и мора да зависи од другостепених извора, очигледно је да је Казахстан током прве године председништва Касим-Жомарт Токајева ушао у нову епоху политичког и друштвено-економског преображаја.

Када се први председник, Нурсултан Назарбајев, повукао са власти у марту 2019. године, држава је наставила да напредује под вођством његовог наследника Токајева.

Опширније...

Одбранили смо Осетију; Подржавамо братски српски народ

 

Ексклузивно

Председник Републике Јужна Осетија Едуард Кокојти у току рата на Кавказу да интервју за Геополитику

Kokoiti_-_mala

Бројчана надмоћ (1:30 у људству, а и у наоружању) није помогла грузинским оружаним снагама да заузму Јужну Осетију. Најважнији је ратнички дух. Ми смо још једном показали читавом свету, да нам ту Грузини не могу бити конкуренти и да Осетини изнад свега воле своју земљу, своју Отаџбину. Цели Осетински народ, посебно Цхинвалци, показали су велики степен храбрости и ја се клањам тим људима-браниоцима Јужне Осетије, који су успели да у неравноправном боју одбране свој град. Народ Јужне Осетије - древни народ са старом православном традицијом испуњен је изузетно топлим осећањима према братском српском народу. Наши заједнички корени потичу још од скитско-сарматско-словенских времена, па и раније.

 

Разговор водио: Саша Паповић

Опширније...

Средњовековна монархија у 21. веку

Исламска диктатура на Блиском истоку

Saudijska_Arabija_-_izvrsenje_smrtne_kazne_po_Serijatskom_zakonu_-_mala

Спречавање позива за признање независности Косова од стране исламских држава, на које је крајем маја на самиту Организације исламске конференције у Дамаску позвала Саудијска Арабија, мала је, али врло важна победа Србије и њене дипломатије са министром Вуком Јеремићем на челу у онемогућавању једностраног признања јужне српске покрајина. Победа је, међутим, умногоме већа јер је извојевана против Саудијске Арабије, једне од најмоћнијих исламских држава и најважнијег савезника Сједињених Америчких Држава на Блиском истоку.

пише: Бранимир Ђокић

 

Опширније...