lesbian cartoon porn
cartoon xxx
3d cartoon porn
лист за политичка и друштвена питања, геополитичка и стратешка истраживања
  • Мило Ломпар Невладина интелигенција и власт се узајамно подржавају

  • Проф. др Момчило Милиновић Напад и одбрана из космоса и ваздуха

  • Селест Солум П(Л)АНДЕМИЈА - угрожене здравствене слободе

  • Слободан Ерић Косово и српске дезоријентације

  • Владимир Димитријевић Срби и Западни Словени

Наука

НАУКА У СЛУЖБИ ПАРТИЈЕ

пише: проф. др Јасмина Вујић

JasminaЖељка Бутуровић је недавно у Политици објавила диван чланак ”Научни радник”, где са правом наводи: ”Ентузијазам који министар за науку и технолошки развој Божидар Ђелић има за унапређење српске науке тешко да има равног. Мањак министровог знања и искуства ту није препрека, сматра, јер је ,,наука данас толико напредовала да нико не може претендовати на компетентност мимо своје уске научне дисциплине” (Интервју Б92, 19. јул 2010). И заиста – шта зна о науци неко ко се целог живота бавио науком?”

Одговор је одмах сутрадан стигао из Министарства за науку кроз уста Дарка Ђукића, који упореди науку са фудбалском лоптом: ”Такође, да бисте били добар фудбалер нема никакве потребе да знате сваки детаљ о материјалу од кога је лопта направљена, технолошком процесу и цени коштања производње. Ваш посао је да дајете голове. Тако је у сваком послу, па и у науци. Врло леп пример како бивши ”научник” а садашњи ”администратор” види улогу научника и науке. Ђукић, који истиче да је докторирао нанофизику, заборавља да наведе да је тренутни ”саветник” министра Ђелића, и да ли се и где уопште бавио науком?

Опширније...

Глобално загревање: Наука или обмана

Ексклузивно

Лорд Кристофер Монктон најпознатији сарадник Института за научне и јавне политике говори за Геополитику

 

 

Lord_Monckton

 

 

Глобална политичка и финансијаска елита последњу децинију води интензивну кампању застрашивања светског јавног мњења могућим последица глобалног загревања. Да ли је клиничка климатолошка слика наше планете тако драматична као што тврди научна и еколошка номенклатура? О правој позадини кампање о глобалном загревању, као и о другим проблемима и феноменима савременог света, читаоци Геополитике, као и увек имаће прилику да сазнају од угледних и компетентих саговорника.

 разговор водио: Слободан Јанковић

 

Опширније...