adult cartoons
porn cartoon
cartoon network porn
лист за политичка и друштвена питања, геополитичка и стратешка истраживања
  • Мило Ломпар Невладина интелигенција и власт се узајамно подржавају

  • Проф. др Момчило Милиновић Напад и одбрана из космоса и ваздуха

  • Селест Солум П(Л)АНДЕМИЈА - угрожене здравствене слободе

  • Слободан Ерић Косово и српске дезоријентације

  • Владимир Димитријевић Срби и Западни Словени

Прикази

Обавештење за претплатнике на електронско издање

Поштовани читаоци,

 

тренутно не постоји могућност да се претплатите на електронско издање магазина Геополитика,

јер у овом моменту наш сајт не подржава ново решење банке за плаћање платним картицама. 

За детаљније информације обратите нам се на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Хвала Вам што нас читате,

Ваша редакција Геополитике

Оптимизација сајта

 
Бизнис је данас много комплекснији него што је то био раније, посебно из разлога што се све већи део пословања преноси у виртуелно окружење, где интернет постаје све значајнији медиј комуникације и размене информација. У свој тој саобраћајној гужви интернет траса, треба наћи прави пут до потрошача, изградити са њима квалитетан однос и остварити дугорочну лојалност. Данас важи правило – нема вас на интернету, нема вас уопште. Зато је важно да развијете своју стратегију пословања на интернету што пре, јер то може да вам обезбеди сигурну конкурентску предност.

Владимир Димитријевић: Витештво – тајна праве Европе

Прошле године, у издању „Магелан Преса“ из Београда, појавила се једна од најутицајнијих  књига европског средњег века, аутора Рамона Љуља: „Књига о витешком реду“. Са старокаталонског ју је на србски понашио (изванредно, дајући учене и упутне коментаре на крају књиге) Синиша Здравковић. Аутор овог дела (1232‒1316) био је личност нарочитог духовног и интелектуалног склопа, веома надарена и сва посвећена потрази за мудрошћу. Овај славни Каталонац, философ, писац и мисионар, који је много путовао да би проповедао, написао је преко две стотине књига из разних области, од философије до практичне мудрости. Живећи у доба Реконквисте, сретао се с Арапима, и настојао да муслиманима проповеда хришћанство, због чега је умро каменован.

239902.jpg

Опширније...

ВАСКРШЊА ПРИЛОЖНИЧКА АКЦИЈА

donbas2_1.jpg

ВАСКРШЊА ПРИЛОЖНИЧКА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ

ЗА ДЕЦУ НОВОРУСИЈЕ, КОСМЕТА И СРБСКЕ МНОГОДЕТНЕ ПОРОДИЦЕ

 

Ево већ више од годину дана свакодневно слушамо о гибељи и мукама деце из Донбаса - Новорусије. Нажалост, већ смо огуглали последњих година на такве вести због сличних мука србске деце из Крајине, преко БиХ и коначно, у самој Косметској души Србије.  Ваљда зато до сада нисмо наишли на покушај да се пружи икаква конкретна подршка тој деци. Макар и симболична. Чак ни када се има у виду да су наша браћа из тих крајева увек била уз нас и уз нашу децу.                 

                                                                                   

Наша удружења ће са благословом старешине храма, на дан празника Лазареве суботе - ''Врбице'' (22.3./4.4.), који је у нашем народу традиционално дечији празник, организовати прикупљање новчане помоћи за децу из ратом погођених подручја источне Украјине – Новорусије, са Косова и Метохије као и за децу из многодетних породица, у порти храма св. Врача Козме и Дамјана у Клиничком центру, Делиградска 38, стотинак метара од Руске амбасаде или на Калемегдан - Горњи град, код Опсерваторије у оквиру ''Витез Феста'' од 9:00 до 17:00.

                        

Народу вољном да поногне као уздарје наша деца ће делити звончиће и врбице, као знак тога празника а на нашем штанду продаваће се и други побожни и родољубиви материјал као и рукотворине мајки...

 

Циљ овог благословеног подухвата је да се деца уче трудољубију, заједништву и састрадању са србском и руском децом, да се шири благочестива атмосфера саборног прослављања овог хришћанског празника као и да се прикупљеним средствима помогну многодетне православне породице а деци из ратом погођених србских територија на Косову и Метохији и области источне Украјине - Новорусије - пошаље мали знак пажње за Светло Васкрсење Христово као порука да их нисмо заборавили.

 

Прикупљена помоћ ће бити предата преко старешине Подворја Руске Православне Цркве у Београду и удружења ''Косовско огњиште'' из Косовске Митровице.

 

Позивамо вас да у суботу, на празник Лазареве суботе-Врбице, током дана, са вашим малишанима дођете у порту храма св. Врача Козме и Дамјана у Клиничком центру, Делиградска 38, стотинак метара од Руске амбасаде или на Калемегдан, Горњи град, код Опсерваторије у оквиру Витез Феста.

 

Ту ће наша деца сакупљати добровољне прилоге дељењем традиционалних звончића, летака и продајом осталих пригодних ствари.

 

Taкође, помоћ можете уплатити и на жиро-рачун удружења Православна породица:

200-2809380101043-07 са назнаком за Васкршњу приложничку акцију.

 

Дођите да се дружимоод 9:00 до 17:00!

 

Организатори: Удружење Православна породица, Српско удружење Ћирилица

baner_horisontal.jpg

Косово: Међуетнички и политички односи

Duan_Prorokovi_-_Kosovo

Hова књига Душана Пророковића - 

 

Косово: међуетнички и политички односи

За више информација позовите редакцију Геополитике.