Актуелно

Геополитика је аналитички лист који се бави геополитичким и стратешким истраживањима и излази у Републици Србији.

Први број листа Геополитика изашао је у децембру 2000-те године. Геополитика је у почетку излазила у новинском формату, на рото хартији а од 2009. године као магазин, када је промењен ликовно-графички изглед издања. Геополитика има потписане уговоре са највећим дистрибутерима у Србији и окружењу. Наш лист се дистрибуира у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Македонији.

Магазин Геополитика је у пуном смислу речи независтан лист. Цена такве оријентације је висока и огледа се у сталној и неизвесној борби редакције да обезбеди континуирано излажење листа. Квалитет издања је непромењен али у излажењу магазина, постоји дисконтинуитет.

Магазин Геополитика се не бави само локалним темама везаним за Србију и регион Балкана, већ и глобалним проблемима и питањима која су од суштинске важности за свет у коме живимо. Наша основна идеја је да негујемо слободну мисао.

За две деценије постојања објавили смо интервјуе са најугледним светским интелектуалцима који представљају својеврсну савест света. Само ћемо поменути нека имена од великог броја слободоумних људи који су говорили за наш лист:

  • Едвард Херман, Роберт Мекчесни, Вилијам Енгдал, Мишел Чосудовски, Александар Дугин, Тјери Мејсан, Мајкл Паренто, Александар Солбучи, Јирген Елзесер, Срђа Трифковић, генерал Жан Пјер Галоа, Дајана Џонстон, Тибери Грацијани, Макс Оте, Наталија Нарочницкаја, Џон Перкинс, Оскар Фрајзингер, Марк Фабер, Лорета Наполеони, Емрик Шопрад, Пол Кег Робертс...