Актуелно


Добродошли на портал www.geopolitikamagazin.com (у даљем тексту: Геополитика) званичну презентацију ИП “Геополитике прес” д.о.о. (у даљем тексту: ГП). ГП вам омогућава коришћење услуга и садржаја свог портала под условима који се наводе у даљем тексту. Сваким приступом порталу Геополитика или било ком његовом делу или подсајтовима ГП, сматра се да је корисник упознат са свим правилима и евентуалним ризицима који настају из коришћења ових веб страна, као и да их у целости прихвата.

АУТОРСКА ПРАВА

ГП је власник ауторских права на све сопствене садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код) и власник права на лиценцне садржаје које на порталу преноси. У случају повреде ауторских права, ГП у складу са Законом, има право на судску заштиту и накнаду штете.

Текстови са сајта магазина Геополитика се могу преносити на друге сајтове поштујући следећа правила. Обавезно је навођење аутора и извора (Портал магазина Геополитика) са активном упутницом (“линком”) на сам текст или главну страницу http://www.geopolitikamagazin.com. Текстови се могу преносити само у оригиналу, што значи: без скраћивања и дописивања.

ГП ће одмах размотрити примедбе посетилаца који сматрају да им је објављивањем садржаја на порталу повређено сопствено ауторско право. У случају да се утврди да се ради о повреди ауторских права, текст, фотографија и др. биће скинути са портала.

КОМЕНТАРИ ПОСЕТИЛАЦА

Кад је реч о интерактивним садржајима (коментарима посетилаца), ГП задржава право да не објави садржаје којима се повређује приватност неког лица, увредљиве садржаје као и садржаје који су у супротности са одредбама Закона о јавном информисању. ГП не одговара за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ ВЕБ СТРАНИЦЕ

ГП не сноси одговорност за садржину веб страница изван свог портала.

ОГЛАШАВАЊЕ

ГП није одговорна ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу, јер се ради о пословном односу између посетиоца портала и оглашивача.

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ

ГП може у свако доба изменити допунити Правила.

ИП “Геополитика пресс” д.о.о задржава право да у било ком тренутку, без претходне најаве, измени ове Услове коришћења и неће бити одговорна ни за какве могуће последице произашле из промена Услова коришћења. Промене услова коришћења ступају на снагу у тренутку објављивања на сајту.

ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Када користите Портал магазина Геополитика, различите врсте података у вези са Вашим активностима могу постати доступне, или бити с намером прикупљане, од стране Порталa магазина Геополитика или трећих лица, односно компанија које за ГП обављају услуге статистичког праћења и анализа. Неки од ових података могу бити директно повезани са вама лично, а неки не.

ГП је посвећена заштити тих података и нема намеру да сазнаје биле какве приватне или личне податке о било коме, осим података који омогућавају пружање квалитетније услуге или омогућавају анализу доступности садржаја које објављујемо.

ОТКРИВАЊЕ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

Информације о вама биће чуване у тајности, осим у ситуацијама у којима откривање података захтевају или дозвољавају закони Републике Србије, међународни закони, или закони трећих земаља.

Ово су случајеви у којима може доћи до тога да ГП открије нечије личне податке:

- када је откривање података резултат пристанка власника тих података и власник нема ништа против процесуирања података;
- када откривање личних података захтевају правосудни органи у складу са законима Републике Србије, међународни закони или закони трећих земаља;
- када је откривање података неопходно како би ГП  или нека трећа страна заштитили своја законска права и интересе, или с циљем да остваре значајну добит за друштво у целини, под условом да не укључује кршење права и слобода власника личних података;
- у другим случајевима које прописују закони Републике Србије, међународни закони или закони трећих земаља.

ГП ће се потрудити да ваши лични подаци не буду неовлашћено доступни трећим лицима, и употребиће сва расположива средства да те податке заштити. Међутим, будући да пренос било које врсте података путем интернета никада није 100 одсто сигуран, не можемо да вам пружимо никакве гаранције по овом питању и молимо вас да будете пажљиви када је посреди откривање било каквих осетљивих или поверљивих информација.

ГП задржава право да с времена на време допуни или измени ову Политику приватности. Саветујемо вам да повремено проверите садржај овог документа. Уколико имате било какав коментар или питање, слободно нас контактирајте на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.