Актуелно

Градоначелник Београда Александар Шапић представио је данас у Старом двору своје најближе сараднике, који ће му помагати у вођењу Београда.

Шапић је рекао да ће градски менаџер Београда бити председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и да ће бити задужен за равномеран развој града.

Помоћник градоначелника Александар Савић биће надлежан за комуникацију са градским општинама и јавним предузећима. Савић је раније био председник општине Вождовац.

Шапић је навео да ће за јавну превоз у Београду бити задужен Предраг Лукић, који је директор саобраћаја у Ласти, те да ће му то искуство помоћи у даљим активностима у Граду.

За област комуналне делатности и комунална предузећа задужен је Цвијо Бабић, који је тренутно запослен у ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

Заменица градоначелника Весна Видовић задужена је за област социјалне и дечије заштите и за школско и предшколско образовање.

Шапић је након представљања најближих сарадника рекао да ће заједно са њима покушати да у Београду успостави „здрав и нормалан” систем одговорности, у којем ће свако имати своја задужења.

„Обавеза нас који се налазимо на одговорним местима у Граду Београду је да најозбиљније схватимо предвиђања да ћемо имати најтежу јесен и зиму од Другог светског рата и да се припремимо за то”, рекао је Шапић, јавља Танјуг.

Навео је да ће представљени сарадници већ од сутра почети да раде у оквиру својих области, те да је план да се у наредном периоду организују редовне конференције на којима ће се говорити о стратешки важним стварима за Београд.

Шапић је истакао да се он неће појављивати на свим местима и догађајима од значаја за Град, те да ће то чинити људи који су задужени за различите области.

„Нисам присталица да треба да идем свуда. Мислим да је дефиниција способности човека у томе да направи квалитетан систем, колико су способни и квалитетни људи који су око њега”, рекао је Шапић.

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да је Београд слободан и отворен град за све људе, али да он неће отворити манифестацију „Еуропрајд”, чији је овогодишњи домаћин Београд од 12. до 18. септембра.

На питање новинара да ли ће се одазвати позиву организатора те манифестације која је важна за ЛГБТ заједницу, да је отвори и подигне заставу испред Скупштине Града, Шапић је рекао да се то неће догодити.

„Да ли сам најсрећнији што се одржава није важно, али је важно да покажемо да је Град отворен за све људе. Надам се да ће све да протекне у најбољем реду и да испунимо нашу дужност и обавезу као домаћини”, рекао је Шапић после именовања најближих сарадника у Старом двору, преноси Танјуг.

Додао је да постоје друге манифестације које ће он отворити, као што је „Дан породице”, која се одржава 15. маја и чији ће град бити покровитељ.