Актуелно

Пише: Биљана Ђоровић

o_AUTISM_VACCINE_LINK_facebook.jpg

Корпоративна похлепа, наука под контролом моћних интереса, владе земаља инкорпорираних у Светску владу чији се представници постављају директивно и раде као сервиси моћних интереса и корпорација, претворили су вакцинацију у претњу фундаменталним људским правима, здрављу деце и целокупног становништва, урушавајући свеопште поверење популације у систем јавног здравља који се налази у расулу у великом броју земаља у свету и све више почива на принуди а не на поверењу које је фундаментално за његово функционисање у нетоталитарним друштвима. У смислу права на избор, све брже нестају разлике између логорашке праксе нацистичког режима и земаља у којима је вакцинација мандаторна и спроводи се без пристанка родитеља и читаве глобалне популације. Суочени са епидемијом аутизма, смрћу беба, аутоимуним поремећајима, инфламаторном болешћу црева, алергијама, астмом, АДХД синдромом (Attention deficit and hyperactivity disorder), Гиљам Баре синдромом, и другим неуролошким оштећењима деце, као последицама вакцинације, родитељи, лекари, часни научници, пробудили су се из матрикса и почели широм да отварају очи. Слика која се указала говори застрашујућим језиком чињеница.

„Криминална фармацеутска индустрија се окренула мафијашкој тактици у одсуству било какве реалне науке која би доказала да су њени производи сигурни и безбедни.  Појавио се велики број доказа о подмићивањима, научним преварама, лагањима пред регулаторним телима и монополистичкој пракси која оштећује кориснике...

Велика Фарма (фармацеутска индустрија) представља кабалу криминалних корпорација за које је доказано да ће учинити све – апсолутно све – како би задржале и увећале свој профит. Свеједно је кога треба да подмите, које студије да фалсификују, или коме треба да прете у тишини. Они се неће нигде зауставити да би проширили своју профитну базу, чак и ако то подразумева оштећења или убиство безбројних недужних људи“. (Mike Adams, „Natural News“,  9. јул 2012.)

Конгрес САД је 1986. године усвојио посебан закон, под називом „Национални закон о повредама деце проузрокованим вакцинама“ и тиме званично признао реалност повреда и смрти изазваних вакцинама.

Само аутизам кошта владу САД преко 236 милијарди годишње и исплаћује се на основу  Закона о повредама деце проузрокованим вакцинама.

Италијански суд донео је крајем прошле године пресуде у корист 580 случајева деце оштећене вакцинама и доделио им значајне одштете. Међу пресудама је и неколико смртних случајева за које је доказано да су последица вакцине. За разлику од балканских земаља, у којима влада завера ћутања, у Италији на стотине лекара и адвоката заједно раде како би обезбедили правду за децу оштећену вакцинама.

„Аутизам и спасавање генерације“била је тема заседања Америчке конгресне комисије одржане 24. маја 2013. године,на коме се говорило о повезаности епидемије аутизма у САД са поливалентним (mmr) вакцинама, те да је цифра оболелих 1980. године од 1 у 10.000 достигла цифру од 1 у 50 у 2013. години, што је председавајући Ден Бартон назвао „највећим злочином свих времена против америчког становништва. Највећим злочином икада!“

Биг фарму то ни најмање не оптерећује. Њен укупан приход од вакцина на глобалном тржишту повећао се са 10 милијарди долара, колико је износио 2005, на 41 милијарду, колико је процењено за 2015.

Извештај из 2007, под насловом „Вакциновод и комерцијални увид: педијатријске и адолесцентске вакцине“ Хедвига Кресеа, показује да ће се профит фармацеутских корпорација на „педијатријском и адолесценатском тржишту вакцина учетворостручити, те да ће се са 4.3 милијарде долара, колико је износио у 2006. години, попети на преко 16 милијарди долара 2016“.

Да би у томе успеле, фармацеутске корпорације морају да реализују свој најважнији циљ: да  своје производе уведу у националне програме вакцинације што већег броја земаља.

Но, поверење популације у свету нестаје. Откривено је да је главни ауторитетза исправност вакцина и лекова био др Пол Торсен, преварант који се налази на потерници ФБИ који је осуђен за преваре на 260 година затвора. Торсен је за амерички „Centers for Disease Control“ (CDC) радио студије о исправности лекова и вакцина произвођача „Мерк“ и сличних компанија, укупно 21 од 24 студије, што значи – скоро све.

Највећи ударац систему јавног здравља нанело је разоткривање криминалне медицинске завере фрапантних размера: амерички Центар за контролу и превенцију болести (CDC) забранио је обелодањивање кључних података који су повезали ММР вакцину са аутизмом. Два водећа CDC истраживачасу након десет дугих година, и огромног броја деце која су оболела од аутизма, изнела истину о CDC студији објављеној у часопису „Pediatrics“, 2004. („Age at First Measles-Mumps-Rubella Vaccination in Children With Autism and School-Matched Control Subjects: A Population-Based Study in Metropolitan Atlanta“) која је дуго тврдила да доказује безбедност ММР вакцине:  CDC студија је „садржала податке који су  намерно манипулисани како би се прикрила веза ММР вакцинаса аутизмом“.

Историјски моменат наступио је када је виши научник америчког Центра за контролу болести (CDC) Вилијам Томпсон, августа 2014, објавио на сајту адвокатске фирме „Morgan Verkamp LLC“ која га заступа изјаву која представља еклатантно признање да је CDC издао лиценцу за пласман ММР вакцине на основу научне преваре које су бројној деци и њиховим родитељима широм света нанеле неповратну и непроцењиву штету.

Изјава почиње следећим речима: „Моје име је Вилијам Томпсон. Ја сам научни саветник у Центру за контролу и превенцију болести, где сам радио од 1998. Жао ми је што смо моји коаутори и ја изоставили статистички значајне информације у свом научном раду,  објављеном 2004. у часопису ʼPediatricsʼ. Испуштени подаци индиковали су да ће афро-амерички мушкарци који добију вакцину ММР пре 36 месеци старости бити под ризиком за добијање аутизма“.

Овај догађај од историјске важности, који би морао сместа да искључи ММР вакцину са листе дозвољених вакцина, ни најмање није поколебао званичнике у Србији и експерте „Лиге за имунизацију“ који ултимативно намећу мандаторну вакцинацију у Србији подржани „зујањем роја“ медија  у власништву и под контролом Новог светског поретка и Светске владе у њиховој намери да повећају број вакцина и спрече право на слободан избор.

o_ANTI_COCAINE_VACCINE_facebook.jpg

Погледајмо са каквом је лакоћом и потцењивањем јавног мњења у Србији професор универзитета, председник Лиге за имунизацију, Зоран Радовановић, у свом тексту објављеном у листу „Данас“, под насловом „Аутистични страх од аутизма“ изнео свој суд о узроцима отпора који родитељи показују према ММР вакцини:

„Пре 17 година је објављен чланак о наводној вези између вакцине против малих богиња и аутизма. Када се показало да су подаци фалсификовани, угледни часопис ʼLansetʼ одрекао се тог ʼоткрићаʼ (на слично понижавајуће признање био је принуђен само петнаестак пута током два века свог постојања), први аутор је изгубио лиценцу и побегао из родне Енглеске, а његов професор, који је, за разлику од свог штићеника, оптужен само за немар, а не и за свесну подвалу, срамно је завршио каријеру, принуђен да се пензионише“.

Професор Радовановић је обмануо јавност у Србији. Научни фалсификат је заиста изведен – но фалсификат су, како смо видели, извели научници Центра за контролу болести САД – како би ММР вакцина била проглашена безбедном. Да ли је др Радовановић упознат са изјавама два научника ЦДЦ?

Да ли су са овим изјавама упознати министар Лончар и Одбор за здравље и породицу, који сада у циљу спровођења мандаторне вакцинације – што је у супротности са повељом УН о људским правима, Нирнбершком кодексу и Уставом републике Србије, заседа минимум једно месечно у најјачем саставу? Да ли ће нас о овој превари обавестити стручњаци којима је министар наложио да „буду много активнији у обавештавању јавности“? Не, они нам неће открити да је у систем обавезне вакцинације у Србији уведена вакцина која је добила лиценцу ЦДЦ на основу научне преваре епских размера. Задатак стручњака је, како је то министар нагласио почетком јануара, „да буду много активнији у обавештавању јавности о значају вакцина у спречавању заразних болести“.

Но, професор Радовановић, будући заузет пословима наметања нових вакцина и спровођењем мандаторне вакцинације, очигледно је „пропустио“ да се информише о потпуном обрту у случају др Вејкфилда, угледног хирурга гастроентеролога и његовог коаутора проф. Џона Вокера-Смита. Или, можда и није, те је из тог разлога у свом тексту изоставио да читаоцима каже њихова имена: никада се не зна да ли је у Србији након медијске и системске лоботомије остао још понеко ко би истражио овај изузетно важан случај у борби човечанства за право на живот и здравље.

 

Случај др Ендрјуа Вејкфилда

 

Др Ендрију Вејкфилд, радећи у болници Royal Free Hospital, 1998. године је, на захтев многобројних родитеља аутистичне деце са тимом својих колега урадио научно истраживање на 12-оро деце која су развила тзв. регресивни аутизам чији су се симптоми појавили након што су примила тровалентну ММР вакцину а патила су и од тешке запаљенске болести црева. Вејкфилд је објавио резултате својих истраживања у угледном медицинском часопису „Лансет“ који су упућивали на повезаност ММР вакцине, аутизма и инфламаторне болести црева, при чему је уочена митохондријална дисфункција.

Уследила је стандардизована операција дискредитације: „убиство карактера“ др Ендрјуа Вејкфилда. Вејкфилд је 2007. позван пред истражну комисију Британског генералног медицинског савета који издаје лиценце за рад лекарима под оптужбом да није спровео истраживања у складу са научним принципима, да испитивана деца нису знала да су подвргнута испитивањима, да су закључци истраживања непоуздани те да својим јавним наступима застрашује родитеље и одвраћа их од вакцинације. „British Medical Journal“  оспорио је др Вејкфилду стручност и морални кредибилитет за истраживачки рад. Уследио је прави „лов на вештице“ медијском операцијом „зујања роја“: медији у власништву и под контролом Руперта Мардока, лондонски „Сандеј тајмс“ и ТВ „Channel 4“, покренули су медијску операцију дискредитације коју је предводио извесни анонимус, Брајан Дир (самостални истраживач), који је добио неограничени простор на Мардоковим медијима. Титула „самосталног истраживача“ није била довољно ауторитативна па је Диру по кратком поступку додељена новинарска награда британског „Удружења уредника“.

Кампања је резултирала одузимањем лиценце Вејкфилду и светски признатом педијатру гастроентерологу, проф.  Џону Вокеру-Смиту, који је пензионисан.

Потпуни обрт наступа 2012. (две године пре обмањивачке изјаве проф. Радовановића): коаутор др Ендрјуа Вејкфилда, проф.Џон Вокер-Смит, извојевао је пред Вишим британским судом коначну и апсолутну победу над  регулаторним одбором британског  Генералног медицинског савета,којије 1998. против њега и др Вејкфилда покренуо хајку због њихове улоге у научном раду објављеном у „Лансету“. Радило  се о потпуној победи, што значи да је Вокер-Смиту враћен статус пуне лиценце лекара у Великој Британији. Док је Џон Вокер-Смит добио од свог носиоца осигурања огромна финансијска средства како би могао да се жали на одлуку GMC, његов коаутор, Ендрју Вејкфијлд није – и стога није био у могућности да поднесе жалбу Вишем суду. Ове године, међутим, др Вејкфијлд, који сада спроводи своја истраживања у САД, поднео је тужбу за клевету против Брајана Дира, Фионе Годли и „British Medical Journal“ због лажне оптужбе за „преваре“. Процес је тренутно у току у Тексасу, где Вејкфијлд сада живи. Пресуда Британског суда представља веома добар допунски прилог тужби против Дира, на основу чијег извештавања је читав процес пред GMC био заснован. „Потпуно је јасно да су Џејмс Мардок, Брајан Дир и ʼГлаксо Смит Клајнʼ оркестрирали подли напад на др Ендрјуа Вејкфилда“, рекао је, поводом судске победе др Џон Вокер-Смита,Тејлор Џинџер, извршни директор Канари партије (Canary Party). „Судија је сада одлучио да су саслушања пред GMC била фарса. Родитељи сада чекају да новинари открију да имају кичму и почну да истинито извештавају о убиству карактера  лекара  и улози  коју ʼГСКʼ (ʼГлаксо Смит Клајнʼ) и ʼМеркʼ играју како би заштитили своје профите на ММР вакцинама“.

Да ли стравична епидемија аутизма која уништава животе небројеном броју деце и њиховим родитељима широм планете уопште дотиче званичнике, стручњњаке, родитељски портал „Бебац“, удружења родитеља основана и донирана како би захтевала још и више вакцина, „Oдбор за здравље и породицу“ као и „стручњаке из иностранства“ који ће бити довођени  „уколико буде потребно“?

Не.

Уместо истине – они ће забринутим родитељима у Србији испоставити нове претње. Испитивање штетности вакцинације, исповести родитеља чија су деца оштећена вакцинама, борба против мандаторне вакцинације, научни радови који износе чињенице и доказе о штетним последицама вакцинације – у Србији су проглашени високотехнолошким криминалом, а забринути родитељи и малобројни доктори који су у овом монструозном свету успели да сачувају хуманост проглашени су државним непријатељима.

Поставља се и питање због чега је министар здравља Златибор Лончар 23. јануара 2015, говорећи новинарима у Скупштини Србије, изнео још једну крупну неистину:

„Ми имамо јасно дефинисан закон који се нимало не разликује од свих закона у Европској унији у свету и са правилима Светске здравствене организације, где постоји календар обавезне вакцинације. Мислим да ми немамо право да дозволимо некоме да оболи од болести од које не мора да оболи, уколико се вакцинише“.

Изјаву је демантовало Министарство здравља у свом одговору на питања која је у вези са вакцинацијом на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја поставио Српски центар екологије. На питање да ли је мандаторни статус вакцинације заступљен у свим земљама ЕУ као и да ли постоје директиве Европске комисије ЕУ у вези са спровођењем имунизације, Министарство је одговорило:

„Не постоје директиве Европске комисије ЕУ у вези са спровођењем имунизације деце, нити јединствени препоручени календар имунизације за земље ЕУ. Законском регулативом у појединим земљама је регулисана као обавезна (нпр. Хрватска), а у неким препоручена (нпр. Француска)... У тим земљама трошкови лечења невакцинисаног детета у случају оболевања падају на терет родитеља/старатеља.“

Због чега је министар Лончар обмануо грађане Србије и због чега Србија нема право на избор?

Због чега је вакцинација обавезна у Србији, БиХ, Македонији, Црној Гоори, Хрватској, Словенији, Чешкој, Словачкој, Мађарској, Пољској и Румунији, а није у Немачкој, Британији, Швајцарској, Холандији, Шпанији, Норвешкој, Луксембургу, Данској, Ирској, Шведској, Португалији, Аустрији, Финској, Кипру, Естонији, Летонији, Литванији, Русији?

Vakcine_1.jpg

Колапс поверења

 

„Систем је сада у расулу, и то из великог броја разлога“, изјавио је др Ендрју Вејкфилд гостујући недавно у програму Alex Jones  Show. „Др Вилијам Томпсон, виши CDC научник, иступио је и рекао да су знали да се ради о превари и да су лагали јавност тринаест година; знали су да је ММР вакцина повезана са аутизмом и то су сакрили од јавности, лекара, званичника у службама за јавно здравље. Држали су ову информацију у уском кругу људи и тако изложили милионе деце опасностима од добијања аутизма. Др Томпсон није више могао да живи са том ужасном тајном и иступио је у јавности. И, шта се догађа: огроман новац се улаже како би се вакцинација наставила. Но, уколико имате политику земље која мандаторно намеће вакцинацију, уколико вам прети високим казнама, отимањем деце, вашим хапшењем – онда вакцинација није заснована на поверењу популације, и представља катастрофу. Здравствена политика вакцинисања захтева поверење јавности и они су ово поверење изгубили.

Заштита деце од опасних инфективних болести сигурним и безбедним вакцинама је за сваку препоруку, али садашњи распоред, и особито ММР вакцина, не задовољавају ни један од ових критеријума. ММР вакцина (мале богиње, заушке, рубела) не штити од  малих богиња. Вакцина против малих богиња штити од малих богиња. Вакцине се морају давати појединачно и у довољним размацима. Када је Јапан увео ММР вакцину, уочен је огроман пораст аутизма. Јапански научници су открили да ММР вакцина изазива менингитис, и то компонентом против заушака. Изгубљено је поверење јавности и вакцина је повучена. Увођење и повлачење вакцине коинцидирало је са стопом аутизма. Но, после извесног времена, стопа аутизма се вратила и вртоглаво повећала. Због чега? Они никада више нису користили ММР вакцине. Испоставило се да је то стога што је политика вакцинације у Јапану препоручила давање деци од 12 месеци  вакцине против малих богиња и рубеле истог дана као и волонтарне вакцине против заушака до четири недеље после тога, што је деловало као комбинација виралних вакцина – истог проблема који имамо у вези са ММР. Вакцина против заушака, дата самостално, изазива веома мали проценат менингитиса или га уопште не изазива. Једино када се ова вакцина даје у ММР коктелу – изазива неочекиване нежељене ефекте. Но, нико осим Јапанаца се није обазирао на нежељене ефекте. Не смете узети три жива вирална агенса и ставити их у комбинацију и очекивати да ће 1+1+1 дати три. Не, довешће до бројних и све већих последица. Такав је случај са мултиплим вакцинама. Родитељи морају да имају могућност избора, морају се информисати о штетним последицама које су наведене на свакој деклерацији произвођача, и морају да захтевају да се вакцине могу давати само на основу пристанка заснованог на доброј информисаности.Званичне статистике у САД указују на прогресивну епидемију аутизма чији се проценат рапидно увећава. У прошлој години је  једно на  50-оро деце оболело од аутизма. Али, ризик за добијање аутизма, према садашњој ситуацији, дешавањима и условима, јесте 1 у 25-оро деце, према систему закључивања на основу досадашњег искуства. Ако погледамо тренд пораста, како се бројка повећавала до сада и како ће наставити да се повећава убудуће уколико се не уради ништа по том питању, неминован је закључак да ће до 2025. од аутизма оболети једно од ДВОЈЕ деце у САД.

 

 Геополитика бр. 84, март 2015.