Актуелно

Константин Добриловић, Доминик Неп Шеф бечког ФПО, Максимилиан Краус шеф посланичке групе у бечком парламенту и Илија Туфегџић

Поводом освећења Спомен капеле у Маутхаузену 10.јуна 2023. године, која је посвећена Светим српским новомученицима, епархија аустријско-швајцарка Српске православне цркве уручила је свечану Грамату Слободарској странци (FPÖ).

Председник слободарске странке ФПО Беч Доминик Неп и Шеф посланичке групе слободара у Бечу Максимилиан Краус се срдачно захваљују Његовом преосвештенству епископу аустријско-швајцарском Г. Андреју на урученој грамати захвалности поводом освећења спомен капеле у Маутхаузену. Култура сећања је веома важна за све нас а нарочито за будуће генерације. Српска православна црква и њени верници су веома важан стуб у Аустрији. Нас у Европи повезује заједничка хришћанска култура и увек треба да стављамо заједничко испред оног што раздваја. У нама ће те увек имати искрене пријатеље.

Желимо вам од срца  доброг здравља и много успеха у даљем раду за добробит свих хришћана у нашој земљи. Слободарска странка Аустрије заиста негује изванредне односе са српском заједницом у Аустрији а и са званичницима у Србији. Србија је важан партнер за мир и стабилност у Европи. Закључују лидери Слободарске странке Аустрије из Беча.