Актуелно

Нићифор Аничић обраћа се на манифестацији Час историје на Спомен-костурници јунацима Церске битке у Текеришу/ФОТО: Слободан Станковић

Нићифор Аничић, председник Друштва српских домаћина обратио се Србима и грађанима Републике Србије честитајући им најрадоснији хришћански празник Божић.

"Поводом Христовог Рођења обраћам се свим грађанима Србије традиционалним поздравом – Мир Божији Христос се роди!

Сведоци смо да су се последњих 100 година појавили безбожници и узнемирили народ. Како православни тако католички па и муслимански. Као што видимо цео свет је узнемирен и постоји велика опасност од светског рата а што би значило уништење наше планете.

Наша планета је од Бога дата и када би користили природу како треба имало би на њој хлеба за све нас. На жалост запоставили смо рад, такорећи лебдимо у облацима. Не разликујемо добро од зла. Речено је зло радити а добру се надати не иде. Неспособни људи обављају одговорне послове и мора доћи до неуспеха. А неуспех ствара неред. У Србији вође не раде како треба. Направише нерад који може да се претвори у велику опасност. Привреду уништише, Косово и Метохију, коју безбожници назваше покрајином а сада хоће да је предају неком ко је не заслужује јер је нецивилизован. Нико нема право да отуђи то српско благо што је Србин вековима стварао и изграђивао. Могло би се рећи да је Косово српска душа без које Србин, било где да се налази у свету, не може да живи мирно и спокојно. Моја порука Шиптарима је да се опамете и да воде рачуна о сваком нељудском поступку према Србима и Србији. У супротном обиће им се о главу.

Српске власти да схвате да су на погрешном путу и да размисле о последицама са којима се могу суочити.

Срби, и свим грађани Србије, морају схватити да је само рад, лични рад њихов спас. Речено је у народу да у својој кући ништа није срамота радити.

А Србија је, са богатом Шумадијом и Војводином, такорећи необрађена. Нико нам помоћи не може и неће. Наша срећа је у нашим рукама. Пружимо руку један другом. Помозимо нејаком колико можемо.

Молимо се Господу Богу, Светом Сави и нашем блаженопочившем Патријарху Павлу.

Мир Божији – Христос се роди!"

Нићифор Аничић

Председник Друштва српских домаћина