Актуелно

 

Спремамо се за одбрану Европе,

сматрамо Косово окупираном територијом

 

Geopolitika br. 100

 

Разговор водио: Слободан Ерић

 

Поштовани господине Вилсон, најљубазније Вас молимо да за наше читаоце укратко представите хришћански ред Међународни витезови Темплари. Шта је био основни мотив Вас, Ваших пријатеља, сарадника, браће да са пуно вере и ентузијазма радите у једној организацији која верска, идејна и етичка упоришта налази у средњовековној хришћанској Европи?

 

- Наши мотиви су веома једноставни – опстанак! Уверени смо да је Западна Европа на кратке стазе осуђена на немање наде у опстанак. Демографске чињенице указују да ће Немачка, Велика Британија и друге државе изгубити осамдесет процената домаће популације овога века. То је просто математичка стварност. Према томе, чак и без инвазије ислама, Запад је осуђен на пропаст. А зашто? Зато што смо хришћански породични модел оставили иза себе у 1960-им и 1970-им, одбили смо да се множимо, и зато смо сада мртви. Само повратак Богом даном обрасцу вере, породице и деце можемо понудити малу шансу за опстанак наших људи.

 

Мислимо да би било веома смислено да утврдимо суштински идејну разлику између Ваше и неких других организација сличног имена, које имају или масонски предзнак или су у својим ставовима и активностима компатибилне са савременом политичком културом, и које тврде да је „доба фундаменталистичког витеза који маше мачем давно прошло“. Да ли Ви можете без задршке да кажете да следите славне традиције средњовековних крсташких витезова и да свој мач можете да подигнете у одбрану оних који су угрожени насиљем и тероризмом?

 

- У потпуности одбацујемо ове масонске и псеудомасонске такозване темпларске редове. Многи од тих људи су елитисти, безбожници и заиста представљају део проблема. Многи од њих повезани су са УН/НАТО/Сорош фондацијама и нису Темплари у правом смислу. Они проповедају толеранцију, мултикултурализам, различитост и компромис и наравно да одбацују суштинске витешке принципе части кроз физичку силу оружја. Ми јесмо дубоко укључени у дипломатију, добротворне мисије, али увек подсећамо наше чланове да смо, прво и основно, најпре борци и морамо да будемо спремни на мучеништво у одбрани Вере, Нације и Породице како бисмо успели. DEUS VULT!

 

Хришћанство је данас угрожено двоструко: на подручју Америке и наше европске цивилизације оно се подрива деценијама од стране лево-либералних снага, а на подручју Блиског истока хришћанство је угрожено физички и биолошки. Као Ред који је присутан у својој отаџбини, Енглеској, и као Ред који има дипломатску мисију на Блиском истоку, у Сирији, како гледате на ове процесе? Како Ваши представници у Сирији сарађују са представницима легалне владе Башара Асада, али и са другим људима различитих вероиспосвести шиитима, сунитима, алавитима, хришћанима?

 

- Истинска вера заиста се налази под великим притиском широм света, али како историја сведочи, то јесте добра ствар, јер чини да се из „цркве“ прочисте сви трули, декадентни и либерални елементи и ојача вера. Ту појаву можемо видети изнова и изнова. Бог коначно креће да очисти Цркву, подвргавајући хришћанство, нарочито на Западу, надолазећем великом прогону и смрти. Наши народи (оно што је остало) уздићи ће се попут светог феникса из пепела Запада. На Истоку, у Сирији, Ираку и Либану, ситуација је најтежа и најконфузнија. Видимо да хришћани добијају помоћ само од алавита и шиита Хезболаха, са којима одржавамо срдачне односе, као што је Ред и чинио током крсташких похода, када су Темплари и шиити сарађивали против опаких сунитских агресора. Ми смо били у неколико званичних посета Влади председника Асада преко АПФ групе у Европском парламенту и водили изванредне дискусије са његовим званичницима. Очигледно је да смо заузели чврст став иза Асада и против спонзорисања терора од стране НАТО/УН и ЕУ који су дале ветар у леђа тренутном рату „за промену режима“.

 

Глобални медији прећуткују страдања и насиље над хришћанима на Блиском истоку, посебно у Ираку и Сирији. Да ли мислите да је Европа показала срамну несолидарност са страдањима своје браће по вери? Да ли има истинских хришћана, који се и хуманитарно али и са оружјем боре за спас своје браће по вери на Блиском истоку?

 

- Одвратан мањак емпатије према патњи хришћана представља велику опсценост Запада данас. Имамо ли ми стида, када наша братија на Истоку морају да се узда у шиитске муслимане, курдске муслиманске марксисте, па чак и хуманитарце западне атеисте као у своју једину подршку? Да, постоје посвећени Темплари који се у области боре и обезбеђују логистичку подршку, али наше бројно стање је мало, иако напредно у оперативном успеху.

 

Templari

 

Припадници Реда на ратишту на Блиском Истоку

 

Сведоци смо прилива великог броја исламских миграната у Европу, од којих је не мали број непријатељски расположен према европским народима. Иако се овај процес представља као спонтан, да ли мислите да је огроман број миграната вештачки усмерен и подстицан од стране глобалистичких структура, и да ли то може угрозити безбедност Европе?

 

- Избегличка криза је у потпуности произведена ситуација креирања панике од стране владајуће елите. Припадници елите знају да ће осамдесет процената њиховог становништва изумрети ускоро и те нације ће престати да постоје, па су због тога елите пре много година донеле одлуку о једином правом решењу: замени популације! На папиру, то има смисла за безбожног либералног културмарксисту који одбија да увиди разлике међу људима. Он погледа САД и каже: „Видите, па имигранти су изградили одличну државу“. Према томе, ако просто заменимо умирућу Европу имигрантима, све ће бити дивно и биће нам лако да одржавамо контролу. Међутим, Америка је створена од стране европских хришћана, а не од дивљака Трећег света, муслимана и прирођених безбожника. Имиграција, подржана од стране Сороша и УН, јесте инвазија и замена, и било који појединац или црква која се буде овоме опирала биће сломљени. Овај план се одвија већ двадесет година и мора да успе, иначе су елите готове (оне су у сваком случају готове, али то не схватају).

 

Такође смо сведоци да глобални медији и представници политичког естаблишмента у Вашингтону и Брисела покушавају да критику и пажњу јавности усмере ка десним партијама у Европи, које наводно представљају проблем, и ка Русији, која наводно угрожава безбедност Украјине, балтичких држава, Европске уније... Како Ви гледате на то?

 

- Желим додати ово упозорење: елите чине све што је у њиховој моћи да изазову рат са Русијом на сваком нивоу, што такође представља део мантре замене, а спољни сукоб би уклонио уздизање деснице на Западу. (Тако они мисле, али сматрамо да ће се догодити супротно).

 

Ви сте у изјавама Вашег Реда нагласили да не желите да будете увучени у план ратних хушкача које желе да изазову „сукоб цивилизација“. Ипак, ако дође до компликовања безбедносне ситуације и уколико снаге „вехабијског“, „радикалног“, „милитантног ислама“ крену на наш континент, да ли сте спремни да браните и одбраните Европу, земљу хришћана и славних предака?

 

- Већ сада места попут Енглеске имају преко пет стотина вехабијских џамија! Они су међу нама, и немојте сумњати да ћемо се против њих борити док и последња кап крви тече нашим мученичким венама. Напорно радимо да избегнемо сукоб и да покваримо неоционистички план да читава Европа гори у пламену, али морамо се суочити са реалношћу да су ови ђаволи већ победили у овој бици и већ преплавили наше државе њиховим шок-групама, инвазијом вехабијских уљеза. Према томе, немамо другог избора него да будемо припремљени на неизбежни рат, који ће сасвим сигурно ускоро избити широм Запада у државама које ће узвратити борбом. Нажалост, многе државе ће једноставно нестати без борбе. Ми смо дубоко забринути због мањка борбеног духа у Енглеској, Немачкој, Холандији, Шведској и многим другим земљама. Да будемо јасни, прва дужност је да обезбедимо опстанак наших људи, што може значити и масовну евакуацију неких делова Европе, како би неког каснијег датума они могли бити поново освојени. Где су националисти вољни да се боре, без обзира на изгледе, они ће пронаћи наш стандард борбе под заставом ʼBeauceant’. Ова застава никада не може ићи у повлачење па се зато људи који је носе зову „Духови борци“: они су већ у миру са Богом и одрекли су се живота пре него што било ко од њих подигне ову заставу у борби. То звучи готово детињасто у данашњем модерном свету, али представља веома озбиљну посвећеност за наш Ред, и обавља се са потпуним црквеним ритуалима и церемонијом. То није шала.

 

Из Вашег часописа „Крсташ“ видимо да су припадници Вашег Реда посетили Русију, подржали сте марш у Мађарској и имали више хуманитарних и других акција. Да ли мислите да је потребна већа и ближа сарадња и солидарност међу хришћанским, родољубивим и националним снагама?

 

- Да, то је наш главни посао, деламо попут мреже да све саберемо заједно, па чак и старе непријатеље. Наш задатак је да делујемо као „поштени посредник“ између озбиљних патриотских/хришћанских група широм света. Обезбеђујемо стручност, професионалност и вештину које многим од ових група недостају. Пружамо бесплатну помоћ у замену за спремност за сарадњу са другима. Одлучно смо за породицу, за жене и за живот, а нажалост много „патриотских“ група није ништа више од антиџихадских либерала без икакве идеје о томе шта је потребно да би се помогло нашем народу. Примера ради, EDL (English defence League) су производ америчких неоконзервативаца и циониста Пам Гелер Спенс и елите Бруклина, који их користе како би изазивали проблеме у Енглеској. ЕДЛ имају и ЛГБТ поделу, етничку поделу, залажу се абортус и за брак хомосексуалаца! Нажалост, многи, ако не и већина европских „противџихадских“ група су исте и финансиране су од стране истих људи и промовисани од стране истих гуруа са друштвених медија. Знамо ово зато што нам је много пута прилажено од стране ових група и нуђен нам је цео свет у замену за пружање подршке агенди неоконзервативаца.

 

Templari u Srbiji

 

Чланови Реда на Калемегдану са српском заставом

 

Србија од Косовске битке па наовамо има велико искуство у борби против милитантног ислама... Срби нису идеални и имају своје мане, али у очима јавног мњења Срби су почетком деведесетих захваљујући медијима представљени као врло лоши и као велики проблем. Како Ви видите и доживљавате Србе?

 

- На Западу, изузев САД, највећи део хришћанских патриота одувек је подржавао Србе, нарочито после Другог светског рата и одвратног крвопролића које су Хрвати починили над Србима, уз помоћ Ватикана. Да, имамо много чланова католика, али такође и много православних, као и британских протестаната, који су некада у школи и цркви учили о демонским усташама и како су они клали српски народ због тога што је православан. Према томе, то и срамни НАТО напади на Београд и Косово начинили су Србију снажним симболом отпора и љубави са националистима Запада. Међународни витезови Темплари промовишу исправне мотиве Срба у свакој прилици. Нажалост, већина Американаца и даље не ʼкапираʼ, али радимо веома напорно да се то промени путем нашег великог онлајн медијског присуства у САД. Да будем искрен, ми Темплари имамо веома велику слабу тачку за нашу браћу у Србији и улажемо много времена и средстава у Београд. Више пута су наши представници посећивали Србију, да виде на који начин најбоље могу да помогну Србима, и први задатак је да објединимо старе непријатеље у централној Европи у везама узајамног поштовања и љубави према вери. Онда можемо стајати као стена против зла НАТО-а или исламиста. Немамо времена да одржавамо старе свађе у животу, јер ако то радимо, сви ћемо умрети!

Америка и готово све велике европске земље признале су независно Косово...Косово за Србе има огроман, историјски, духовни, мистичан значај. Како Ви гледате на питање Косова, које је за нас од прворазредне важности?

 

- Косово је Србија, и тачка! Не може бити расправе о томе. Геополитички испад нанет Србији на Косову је главни преступ против српског народа и акт агресије против читавог хришћанства. Косово је од великог духовног значаја за све праве хришћане, а не само за Србе, и могао бих написати књигу о неправедности ситуације и злим делима НАТО-а, Ред витезова Темплара ће се задовољити овом једноставном изјавом за ваше читаоце. Сматрамо Косово окупираном територијом и молимо се за дан када ћемо моћи високо да подигнемо бојну заставу испред снага које ће поново ослободити свету српску земљу Косово. Овој сврси ми полажемо своју верност.

 

На крају, сви живимо у овом модерном и противречном времену, са конфузним и помућеним вредностима. Да је могуће да савремени човек функционише на пословном и породичном плану у овом времену, а да у свом понашању и раду следује морални и етички кодекс славних хришћанских витезова из средњег века?

 

- Ово је најтеже питање на које треба одговорити. Дакле, грешити је људски, а Господ нам прашта, и намерни живот у греху и неистини је опак и води ка физичкој и духовној смрти. Данашњица је пуна контрадикторности, искушења и сметњи и ниједан мушкарац или жена не може да живи савршено свети живот, такво је људско стање, и управо зато је наш Благословени Господ дошао и жртвовао се на Крсту ради нас. Господ нам никад не каже да будемо без мане, већ да стремимо да будемо савршени, да завршимо трку живота, да будемо добри војници у смртној борби коју зовемо животом. Ако се боримо најбоље што можемо, ако дамо све од себе, ако тежимо да се суочимо са Богом у скромној смирености и исповедању, Он ће нас узвисити и дати нам снаге и мудрости да да употпунимо живот интегритетом, чашћу, пристојношћу и смиреношћу. Ми смо позвани да будемо светлост у тами, ми Темплари просто одржавамо свој пламен јасним, и помажемо другима да упале свој. Нека нам Бог помогне!

 

Non nobis, Domine, non nobis, sednominituo da gloriam.

 

Превод: Катарина Бунтић-Марковић

 

Геополитика број 100, август-септембар 2016.