Актуелно

Ексклузивно

Данијел Естулин, чувени познавалац Билдерберг групе  говори за Геополитику

 

Све тајне Билдерберга

 

danijel_estulin_1

Недавно заседање Билдерберг групе у Атини поново је пробудило велико интересовања светске јавности за рад ове неформалне групе најутицајнијих људи на планети. Многи сматрају да је Билдерберг група у ствари «светска владу у сенци»,  док други у таквом ставу виде још једну од неутемељених «теорија завере». То је био више него довољан разлог да Геополитика уради интервју са Данијелом Естулином.

 

Од 14. до 17. маја у Грчкој, у атинском предграђу Вуљагмени у хотелу „Астир Палас“, у повећаној тајности, одржано је редовно заседање Билдербершког клуба. Место сусрета обезбеђивали су бродови обалске заштите и специјална група ронилаца, два авиона Ф-16 и полицијски хеликоптер.  Један од најпознатијих познавалаца ове групе, канадски публициста Данијел Естулин, аутор књиге "Клуб Билдерберг" и ове године обратио се новинарима у Грчкој, најављујући да ће тема скупа бити економска криза. Естулин је најавио два сценарија развоја економске кризе, од којих би први представљао "депресију која свет уводи у деценије мучне стагнације, пропадања и сиромаштва", а друга би, према препорукама "Билдерберга" требало да буде краћа депресија која би утрла пут у нови, одрживи економски поредак, са мање самосталности, али већом ефикасношћу".  Естулин је преко својих "инсајдера" унутар "Билдерберга",  претходних година утврдио да је светска економска криза претходно била испланирана управо на овим састанцима 2006. године у Канади и 2007. године у Турској.

 

 

„Демократија, транспарентност, људска права“ су речи које се свакодневно помињу у глобалним електронским и штампаним медијима. Зашто су онда састанци те глобалне елите, попут Билдерберг групе, Трилатералне комисије, тајни, и зашто о томе не бисмо сазнали тако што укључимо телевизор као и код других догађаја, него преко истрајних и храбрих истраживача попут Вас?

 

 

danijel_Estulin1_-_mala

-Демократија нема пуно везе са тим. Заправо, након читања моје књиге „Истинита прича о Билдербершкој групи“ стећи ћете јак утисак да нам је идеал демократије брилијантно наметнуо „Човек иза Завесе“. Прави израз је МОНОПОЛ који можете постићи кроз социјалисте. Према Билдербергу, социјализам није систем за редистрибуцију богатства – нарочито не за редистрибуцију њиховог богатства – него систем за контролу људи и конкуренције. Социјализам ставља власт у руке владе; а с обзиром на то да Рокфелер, Сорош и компанија контролишу владу, контрола владе значи и контролу Билдерберга. Можда ово нисте знали, али будите сигурни да они јесу! Тако да, не би требало да будемо изненађени сазнањем да међународни финансијери не теже толико Светској Влади, колико формирању Светске компаније картела. На овај начин, биће у могућности да контролишу светске финансије, тржиште, природне ресурсе и, на крају, људе. Сам систем је динамичан, у смислу да се временом мења, апсорбујући  и стварајући нове делове, одбацујући остатке застарелих делова. Чланови се мењају, долазе и одлазе, док сам систем остаје исти.

Шта је Билдербершка група?

-У свету међународних финансија, постоје они који изазивају догађаје и они који на те догађаје реагују. Док су ови други обично много познатији, већег броја, изгледајући јако моћно, права моћ лежи у рукама првих. У центру глобалног финансијског система данас налази се финансијска олигархија коју представља Билдербершка група. Идеја на којој се темељи сваки састанак Билдербершке групе јесте да се створи аристократија одабраних из европске и северноамеричке елите која би на најбољи начин управљала планетом. Другим речима, стварање светске мреже гигантских картела, моћнијих од било које нације на планети Земљи, у циљу контролисања животних потреба остатка човечанства. Ова олигархија је, пре свега, приватни подухват, која оперише кроз мрежу владиних агенција, јавних и приватних институција, као и приватних корпорација.

 

Шта Вас је мотивисало да напишете „Истиниту историју Билдерберг групе“, да ли је Билдербершка група заиста толико моћна, да се договори са њихових састанака и остварују у реалности као што наводи лондонски Тајмс 1977. године?

-Постоји дивна изрека на енглеском језику, коју бисмо могли превести: „Цена слободе је вечна будност.“ Као што сам недвосмислено нагласио у својој књизи, Билдербершка група постала је Светска Влада у сенци која у потпуној тајности, на састанцима који се одржавају једном годишње, доноси одлуке и планове како да светска КОНТРОЛА буде спроведена кроз све агресивније и агресивније мере, све под маском „борбе против тероризма“. Свака нова мера, гледано понаособ, може изгледати тек као незнатно скретање, али, заправо представља део континуума који се непрестано одвија, управо водећи ка тоталном поробљавању. Ми се дефинитивно налазимо на ракршћу. Не треба само Бог да нас избави из Новог Мрачног Века који нам се спрема. То треба да учинимо сами. Овај кошмар може се окончати на два начина: да из њега изађемо као  глобална електронска полицијска држава, или слободна људска бића, све то зависи од нас и од акција које сместа предузмемо. Моја књига помогла је милионима људи широм света да размишљају као слободни људи, уместо да на њих утичу корпоративни медији као и политички процеси које контролишу људи који су чланови Билдербершке групе.

Шта је њихов главни циљ?

-Циљ Билдерберга јесте да изведе револуцију без капи крви, инспирисану вишим класама, која покушава да формира владу „техничара“ под којима би унутрашња и спољна политика биле подређене међународној економији.

Ко су, у ствари, чланови Билдербершке групе? Можете ли навести нека од најпознатијих имена?

-Билдерберг је, у основи, НАТО алијанса. Макар је тако почело 1954. године. До данас, у групу су укључене бивше земље Варшавског пакта, али и даље доминирају углавном земље из Сједињених Држава и Западне Европе. Сваки председник и премијер земаља Европске Заједнице јесте члан Билдерберга, овде пре свега мислим на оне из Западне Европе. Ту се налази и сто извршних директора најмоћнијих светских корпорација, Гувернер америчких Федералних резерви, Европске централне банке, председници Светске банке и Међународног монетарног фонда, чланови европских краљевских породица, амерички конгресмени и сенатори, потпредседници Сједињених Држава, извршни директори водећих банака... Актуелни председник Сједињених Држава никада не присуствује, али њега представљају његови сервилни службеници, људи чији је задатак да делају као посредници између Билдербершке групе и Председника Сједињених Америчких Држава.

Да вас ближе упутим, у мају 2008. године Бидербершка Група одржала је састанак у Шантилију, Вирџинија, САД. Барак Обама био је тамо, као и Хилари Клинтон. Тамо су били и извршни директори: „Washington Post”, „the New York Times“, „Wall Street Journal“, „Time Magazine“, „Financial Times“, „le Monde“, „el País“ (из Шпаније), „le Figaro“ (Француска), „Die Zeit“ (Немачка), „Jyllands Posten“ (Данска) као и  „the Economist“. Па ипак, нико од њих није сматрао да је неопходно да се јавност извести о томе како је, тада будући, председник Сједињених Америчких Држава заједно са својим главним ривалом похађао супер-тајни састанак са најмоћнијим људима света. Како сам извештавао у бројним радио интервјуима, маја 2008. године, Обами су рекли Рокфелер и други амерички представници Билдерберга да од њега зависи да ли ће се одржати на месту председника. Што би значило: Ако добро радиш, бићеш председник. Ако нешто забрљаш, поставићемо некога другог на председничко место. Баш демократски, зар не? 

Како Вам је пошло за руком да се инфилтрирате на састанке Билдербершке групе? Шта сте том приликом видели и сазнали?

 

 

Danijel_Estulin_2_-_mala

-Успевам да се инфилтрирам на Билдербершке групе већ преко једне деценије, уз помоћ људи из тајних служби, из Америке, Западне и Источне Европе. Наравно, не могу вам рећи њихова имена, као ни наш modus operandi. Извештаји су сада већ легендарни. Чак, на крају своје књиге, укључио сам четири билдербершка извештаја као и њихове закључке.

Године 2005. предвидео сам, на основу информација које сам сазнао на билдербершком састанку у Немачкој, да ће цена нафте по барелу достићи суму од 150 долара по барелу, до краја лета 2008. О томе можете читати на интернету у мојим извештајима. Као што је познато, до краја лета 2008. нафта је достигла цену од 147 долара по барелу. Није тако лоше предвиђање, зар не? Друга ствар коју смо сазнали била је везана за изборе у Немачкој. Билдерберг је већ и пре избора одабрао да канцелар буде Ангела Меркел, а не Герхард Шредер. Поседујем фотографију њих двоје на том састанку, једини доказ те врсте на свету. Очито, представници најутицајнијих светских медијских група такође су знали за то, пошто су били присутни. Како је онда могуће нико није извештавао о нечему што без двоумљења треба да буде прича за насловну страну?  Зато што медије контролишу најмоћнији људи света, који, природно, припадају Билдербергу. Још једна од кључних ствари које смо открили на састанку 2005. године тиче се рата у Ирану. Према мом извештају из 2005. године, билдербершки Европљани поручили су америчкој делегацији Билдерберга да се клони Ирана. Они су зацртали своју линију у песку. Године 2006. у Канади, тема дискусије Билдерберга било је уништавање америчког и шпанског стамбеног тржишта. Ту информацију изнео сам у шпанском издању своје друге књиге о Билдербергу која је издата у септембру 2006. године. Годину и по дана касније тржиште је разорено а економија уништена.  

Можете ли нам рећи још нешто о улози „сестринских организација“ Савета за међународне односе, Трилатералне комисије?

-Године 1891. Сесил Родс основао је тајно друштво под именом „Круг Посвећеника“. Као и све организације, и у њеном центру налазила се једна личност, или евентуално, мали круг лица. Лорд Милнер, агент Ротшилдових банкарских интереса као и главни повереник богатства Сесила Родса, основао је и спољни круг „посвећеника“, коме је он дао назив „Асоцијација помоћника“ која је такође називана и „Групом округлог стола“. Касније, пуковник Едвард Мендел Хаус, британски економиста Џон Мејнард Кејнс, економски историчар Арнолд Тојнби, присталица нациста и бивши  државни секретар Сједињених Америчких Држава Џон Фостер Дулс, и други, претворили су „Групу округлог стола“ у, јавности познато формално веће, за које сада знамо као Институт за међународне послове. Године 1921. завереници су донели одлуку да рашчлане Институт за међународне послове на америчку и британску грану – Савет за спољне односе, и Краљевски Институт за међународне послове. По речима сер Винстона Лорда, бившег председника Савета за спољне односе, „Савет је влада у сенци Сједињених Држава.“

Ви тврдите да неки билдербершки моћници теже контроли популације. Који су њихови разлози за ово, и како они мисле да спроведу овако опасан и нехуман план?

-Позадина читаве светске кризе чији смо сведоци данас, почива на енергији, или, тачније, на недостатку енергената. Пре отприлике дванаест година, у једном од билдербершких извештаја прочитао сам фразу коју тада нисам разумео: „захтевати уништење“. Вероватно о томе не бих ни размишљао, да пре три године, када се Билдерберг састао у Немачкој, опазио сам исту ту фразу у сличном контексту, а односила се на енергетску кризу. Зато, замолио сам свог доброг пријатеља који заузима висок положај у Светској банци, да ми ту фразу протумачи. Рекао ми је: „уништити захтев уништавањем светске економије“. То је јако интересантан концепт. Не значи то да ће Рокфелер и компанија гладовати. Значи то, да ћемо ми, људи, изгубити своје домове, новац, имања, инвестиције... То се зове „трансфер богатства“. Управо оно што се догодило током Велике Депресије, која, случајно, није била ништа више него трансфер наших новчаних средстава у руке светских моћника. Тај новац није једноставно испарио. Он иде од тачке А до тачке Б. Самим тим, уколико бисте могли избрисати реално богатство, онда људи не би могли трошити новац. Сетите се, за све што правите или радите неопходна је енергија – нафта. Без ње нема живота на планети. Нафта значи пестициде, што значи агрикултура а то значи храна. Године 1974. Никсон и Кисинџер потписали су документ Владе Сједињених Држава, који је представљао студију пораста популације. У њој се јасно истиче да ће, од 1974. до 2050. бити забележен пораст светске популације за три милијарде људи. Последњи бројеви крећу се и до пет милијарди. Амерички и европски научници проценили су да планета Земља може да се одржи са популацијском основом од две миијарде људи. Према томе, не морате убити пет милијарди људи. Једноставно их изгладњујте до смрти. Умирање од глади  дефинитивно јесте политика Владе. Погледајте само Африку.

САД су земља великих контраста. На тлу Америке постоје јаки центри глобализације али и отпора америчких патриота. Како ови из Билдерберга гледају на америчке патриоте?

-Треба бити јако опрезан. Многи од ових патриотских покрета су пре много времена инфилтрирани од стране билдербершких агената. Пример овога је десно крило америчке периодике Америчка слободна штампа. Они су покривали билдербершке састанке дуже него било ко други. Уколико сте добар новинар и уколико бисте желели да објавите своје истраживачке извештаје о Билдербергу, убрзо схватите да Вас нико неће ни погледати. Онда се појављује Америчка слободна штампа и каже: „Ми ћемо објавити Ваш извештај“. У том тренутку налазите се у незавидној ситуацији – Слободна Штампа је екстремно десно крило америчке политике – антисемитски настројени, доминација беле расе, итд. Сад, погодите ко их финансира у највећој мери? ЦИА! Тако то фунционише.

 

Србији, а и многим земљама на Истоку, доста су проблема направиле невладине организације. Како објашњавате њихови експанзију, колико су оне независне, каква је улога невладиних организације које се залажу за различите циљеве, укључујући и глобално загревање, и каква је њихова евентуална веза са Билдерберг групом?

-Показаћу вам како то функционише преко једног веома једноставног примера. Свако зна, или бар мисли да зна какво је право стање ствари у Африци. Волео бих да вам дам праву слику. Новинари су покривали догађаје. Новац је пратио вести. Невладине организације пратиле су новац. Катастрофе су добре за посао, одувек су биле. Међутим, без патње, нема ни хуманитарне помоћи, а, без хуманитарне помоћи нема простора да се спроведу операције мрежа тајних служби као део западног императива за геополитичком контролом. У једном поприлично изопаченом свету паралелних универзума, неафричке земље су себе наметнуле као неопходност за голи опстанак суданског народа, који испрва нису имали никакву потребу за њима.

 

Прво је дошла „хуманитарна помоћ“ преко НВО-а у току '80-их година. Затим им је дошла америчка војска у помоћ из доброте срца за „чисто хуманитарне циљеве.“ Чим су били на лицу места, она би постала вежба у „изграђивању нације.“ На крају, оно би се преобразило у лов на терористичког диктатора. Ова схема ради у Судану у Африци, Русији, Јужној Америци и Србији. Не тако давно, упитао сам једног свог пријатеља из ЦИА-а зашто никада не мењају начин како обављају ствари. Он ми је одговорио: „Зашто бисмо мењали, ако успева сваки пут?“ Заиста.

Да ли у свету постоји свест о опасности планова који праве закулисни центри моћи и како се уопште борити против Билдербега и тих сличних моћних али  „невидљивих“ непријатеља?

-Мислим да све више људи почиње да се буди из овог кошмара. Бојни редови су спремни са обе стране и друга страна постаје све више очајна. Покушали су да униште Русије у току '90-их година, и нису успели. Русији се сада полако враћа њена давнашња моћ. Европски Устав је бачен у историјски запећак, чак након што су сви политичари и медији покушали да нас застраше да га кротко прихватимо. Француска и Холандија су рекле „не“ Уставу. Ирска је рекла „не“ Лисабонском уговору, што је, успут, била иста ствар као и Устав.

 

Много се говори о опасности од иранског нуклеарног програма а многи на Западу заговарају и војни напад на Иран. Како ви гледате на овај проблем?

-Зашто Израел и Пакистан смеју да поседују нуклеарно оружје, а Иран не? Као што сам казао пре, рат са Ираном је неправедан и бесмислен.

 

Истине које Ви саопштавате нису многима пријатне. Многи Вас доживљавају као сметњу, па су покушали, колико смо информисани у Канади и да Вас убију. Реците нам нешто више о томе?

-Ја радије заобилазим оваква питања. Не зато што се бојим да причам људима како су покушали трипут да ме убију, већ зато што се књига не тиче мене, него о томе да се Земљом хода као слободан човек, уздигнуте главе. Она се тиче поноса човека и одбијања да се живи у страху. Њихови покушаји да ме убију су тек ситница у целокупној причи.

 

Да ли је на  заседањима Билдербершке групе било речи и о Србији?

-Ја сам 1996. године тачно обавестио да Билдерберг група спрема рат на Косову 1999. године. После конференције у Кинг Ситију, Торонту 1996. године, упозоравао сам сваког вољног да слуша: „Ако билдербергери не могу да отпочну рат изазивајући Србе применом НАТО 'отмичарских одељења' којима су отимали осумњичене за ратне злочине, њихов план је био да искористе Косово као жариште којим ће потпалити обласни сукоб који ће укључити Југославију, Босну, Русију, Грчку, Турску, Албанију, Македонију, западноевропске силе, САД и додатно – као савезници Турске и Грчке – Израел и Сирију.

 

Још нешто смо написали, „Судбина Косова је већ била брижљиво испланирана пре потписивања Дејтона, 1995. године. НАТО је ушао у незгодан 'брак користи' са мафијом. Поставили су борце слободе на своја места, трговина наркотицима је оспособила Вашингтон и Бон да 'финансирају косовски сукоб' са коначним циљем да се дестабилизује београдска влада и да се реколонизује Балкан.“

Поприлично тачно, зар не?

Нема сумње Ваше су процене и информације по овом питању тачне. Како објашњавате и како би сте могли назвати америчку политику према Балкану, посебно према исламу? 

-Назовите је „Зеленом трансверзалом,“ један етнички/геополитички аутопут са две траке и две намене: 1. повезивање НАТО запада са НАТО истоком (Турском); 2. пробој исламског утицаја у меко потрбушје хришћанске Европе. Притом, циљ Билдерберга је да уништи националне државе, тиме што ће их разбити у слабе секташке емирате; национална држава је једино највеће остварење у последњих 600 година, када је Луј XI ујединио Француску.

 

Господине Естулин Ваш живот и рад имају у себи нечег романескног и филмског. Реците нам нешто више о себи о Вашој породици, Вашем оцу који је као дисидент био принуђен да напусти Совјетски Савез. Шта Вас мотивише да се бавите истраживањем и једним оваквим деликатним послом?

-Скоро никада не причам о личним подацима, из разумљивих разлога. Оно што вам могу рећи јесте да је мој деда био пуковник КГБ-а, у контробавештајној служби. Његови контакти и мој рад су ми олакшали да останем у додиру са људима који раде за различите обавештајне агенције у свету. Можда имамо различите идеологије и веровања, али оно што делимо је наша љубав према слободи. Где год одлучи да се састане Билдерберг група, увек знам о чему расправљају.

Превод: Катарина Бунтић и Давид Ђорђевић

 

 

Детронизација долара

„Стара гарда билдербергера заговара да криза буде краћа и оштрија, млађе крило нагиње дужем расплету, и једни и други забринути су да би хаотично урушавање поретка могло да се истргне њиховој контроли...” тврди Џејмс Такер, уредник агенције АФП позивајући се на неименоване изворе унутар групације.

Профил кризе, судбина америчког долара, сатница будућег уласка САД у Међународни кривични суд у Хагу, стварање глобалног министарства финансија, светског министарства здравља, нови глобални правни поредак... неке су од тема о којима је можда било речи прошлог месеца иза затворених капија хотела Нафсика, 25 километара јужно од Атине.

Притисак на Ирску да се на предстојећем референдуму приклони евро-интеграцијама и Лисабонском споразуму, јачање интеграција Латинске и Северне Америке по моделу ЕУ... спомињу се као теме о којима су билдербергери разговарали у Атини, наводи Такер.  Детронизација америчког долара као светске резервне валуте, будућност отплате спољњег дуга САД, нова улога ММФ-а у глобалним финансијама као и увођење „специјалних права вучења” као нове глобалне валуте...

 

 

 

Шта Билдербег планира за Србију

 

Према истраживању «Вечерњих новости» и Дејана Лучића аутора веома познатог по великом броју књига које се баве конспиролошким темама« за наше, балканско подручје, према најавама извора блиских "Билдербергу", планирано је стварање Балканске федерације православних земаља, где би била инкорпорисана Албанија, иако је исламска, као и БиХ. Тај процес је почео по налогу САД, а по одобрењу Ватикана, који се сложио, јер је један од услова да око 70 одсто Албанаца буде преведено у католичанство.
Да би Балканска федерација била "подношљива" за остале, и да би био елиминисан "страх" од Срба и њихове "хегемоније", дат је налог да се Србија федерализује у пет аутономних покрајина, које би прерасле у пет малих самосталних држава. Тренутно ЕУ ради на томе да се највећи део ромске популације са територија бивше СФРЈ насели у Моравској области, чији главни град би требало да буде Ниш.
Поред ове, Моравске области, Србија би требало, према плановима "владара из сенке" из "Билдерберга", да буде подељена на Војводину, Шумадију, Ужичку и Рашку област.