Актуелно

Новак Ђоковић/ФОТО: Википедија

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ честита Новаку Ђоковићу оствајање 23. гренд слем титуле. Ово тим пре што је буквално током целе своје каријере играјући на гренд слемовима Париза, Лондона, Њујорка наступао пред публиком која му није била благонаклона.

Новак Ђоковић је за све то време показивао пристојност, уљудност, коректност према другим такмичарима не заборављајући и увек истичући у први план да је он грађанин Србије. Из тог разлога су га и тенисери изабрали за свог председника. 

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ и припадници српског народа са Косова и Метохије жарко би желели да се Новак Ђоковић по престанку своје каријере кандидује за председника Србије. Ово и стога што је његов отац рођен у Косовској Митровици а деда у месту Пољанце код Србице. Не стидећи се свог порекла он је током турнира Ролан Гарос у Паризу због кризе на северу Косова и Метохије на свом инстаграм профилу написао Косово је срце Србије.

Овај његов политички став га кандидује да је њему целовитост Србије и важећи Устав Републике Србије важнији од било чега. Њему Косово и Метохија не би служило као прилика за голи опстанак на власти нити би му се бављење политиком сводило, као некима, у сврху нелегалног богаћења. После свега што је дао Србији и српском народу његов избор за председника Србије био би само на добробит српске државе јер онај ко је научио да побеђује у спорту побеђивао би и у политици у корист сопственог народа.