Актуелно

Ралф Еперсон: Невидљива рука - увод у историју завере

Ексклузивно

Ралф Еперсон, један од пионира коснпиролошких истраживања, аутор чувене књиге „Невидљива рука“ која је доживела петнаест издања, у интервјуу за „Геополитику“.

Са јавним разоткривањем Новог светског поретка започео сам 1985, када сам одржао серију предавања широм Америке у деведесет једном граду у тридесет једној држави, говорећи о својој првој књизи: „Невидљива рука“. Наслов мог говора био је: „Тајна друштва и Нови светски поредак“. Било је то пет година пре него што је Џорџ Буш употребио синтагму „Нови светски поредак“.

Разговор водила: Биљана Ђоровић

 

Изузетно нам је задовољство што нашим цењеним читаоцима можемо да представимо интервју са Ралфом Еперсоном (Ralph Epperson), легендарним, пионирским и једним од најутицајнијих истраживача Новог светског поретка. Ралф Еперсон је историчар, аутор, и предавач који је педесет година свог живота посветио истраживању конспираторијалног тока историје (став да су главни догађаји из прошлости планирани годинама унапред и да су део планиране завере). Аутор је четири бестселера: „Невидљива рука“, „Нови светски поредак“, „Масонска завера против хришћанства“, „Џеси Џејмс, амерички сенатор“, великог броја студија и видео-емисија у којима је декодирао Нови светски поредак, износећи разорне доказе да завера постоји, да је гигантских размера, има окултну позадину и у да је у основи сатанистичка. Еперсон је дипломирао на Универзитету у Аризони, али признаје да је оно што је научио од дипломирања показало да већина онога што је научио у колеџу на историји и политичким наукама једноставно није истина. Истраживања Ралфа Еперсона показала су да је активна завера у свету планирала два велика рата, кризе и инфлације годинама унапред и служила је као поуздани путоказ истраживачима широм света.

Господине Еперсон, Ви сте легенда и пионир у истраживању Новог светског поретка и истините историје. Ваше књиге, почевши од „Невидљиве руке - увода у конспираторијални поглед на историју“, објављене 1985. која је доживела 15 издања и имала огроман утицај на разумевање шта се заправо дешава, показују шта је Нови светски поредак, на које начине се успоставља Светска влада. Ваше књиге биле су изванредан путоказ нама у Србији за разумевање догађаја и ратова 1990-их у бившој Југославији, а и сада су незаобилазне за испитивање дешавања након 5. октобра 2000, када је Србија пала у канџе Новог светског поретка.

 

- Хвала вам много на овим лепим речима. Са јавним разоткривањем Новог светског поретка започео сам 1985, када сам одржао серију предавања широм Америке у деведесет једном граду у тридесет једној држави, говорећи о својој првој књизи: „Невидљива рука“. Наслов мог говора био је: „Тајна друштва и Нови светски поредак“. Било је то пет година пре него што је Џорџ Буш употребио синтагму „Нови светски поредак“.

„Невидљива рука“, објављена 1985, написана је на 488 страна и још увек се купује. Многи сматрају да је „Невидљива рука“ „најбоље спроведено истраживање конспираторијалног погледа на историју икада написано“. Хваљена је и од доктора наука и од студената. Сугерисао бих вашим читаоцима да прочитају четрдесет шест веома похвалних коментара на страници највеће интернет књижаре „Амазон“, на којој се ова књига продаје. Али, са овим коментарима се нису сви сложили; 1987. године добио сам писмо од Администрације за храну и лекове која ми је наложила да на сваки примерак ове књиге ставим ознаку „Упозорење: може изазвати вртоглавицу“. Одговорио сам им да сам поприлично убеђен да они којима се ова књига допада баш и не воле Администрацију за храну и лекове. „Невидљива рука“ испитује доказе који показују да су главни догађаји у историји, ратови, револуције и економске кризе били конспираторно планирани годинама унапред. Свој приступ назвао сам „Конспираторијални поглед на историју“, а то свакако није поглед какав има већина историчара. Традиционални, акцидентални приступ, који они заступају, одржава се захваљујући гвозденом стиску система који, упркос свему што су предузели, губи тло под ногама захваљујући неумољивој тежини аргумената, чињеница и докумената које смо изнели.

Када сте препознали своју унутрашњу потребу да разумете како свет заиста функционише и схватили да је оно што сте учили из историје и политичких наука на Универзитету пука лаж?

 

- Завршио сам Универзитет у Аризони, у којој сам и одрастао. Када сам завршио факултет, нисам имао апсолутно никаква сазнања о невидљивој руци која управља догађајима. Често се шалим да бих , када бих имао могућност да путујем кроз време и када бих се појавио пред самим собом у време када сам студирао, рекао себи: „Слушај, ја сам ти из будућности  50 година касније“, а млади Ралф би ми рекао: „Ма ти си луд“. И то би било разумљиво јер тада ништа нисам знао о Новом светском поретку. Живео сам у убеђењу да сам у институцији високог образовања учио истину. Непосредно по завршетку студија један добар пријатељ ми је сугерисао да прочитам књигу под насловом „Нико се не усуђује да ово назове издајом“ (None dare call it treason), Џона Сторнера (John A. Stormer) у издању „Либерти бел бук“ (A Liberty Bell Book). Био је то велики бестселер, продат у милионским тиражима раних шездесетих. Прочитао сам ову књигу и осетио да је човек у праву. Тако је почело. Посветио сам се интензивном проучавању и једна књига је водила другој. Занимљиво је да су се препоруке за следеће књиге јављале управо онда када су ми биле потребне да бих склапао коцкице у мозаику. Верујем да сам био управљан и вођен од стране Бога и Библије. Раније нисам о томе тако размишљао, али сам у последњих неколико година тога потпуно свестан. Када сам започео своја истраживања, било је веома мало литературе о овој теми. Године 1981. нашао сам на књигу о масонима коју су писали сами масони и тако сам ушао у простор истраживања у коме је било мало истраживача. Масони нису били добро познати у Америци, изузев тога што су многи у својој породици имали чланове који су били у масонерији, међутим и они су мало знали о масонима јер чланови масонерије не смеју да откривају тајне. Тако сам ушао у литературу о масонима. Никада се нисам прикључио масонерији, нисам постао масон па их напустио како бих украо њихове информације, али сам открио човека у Монтани који је објављивао старе књиге и почео сам да их купујем. Тако сам открио да постоји веза између Америчке револуције, рата 18121815, грађанског рата 18611865. и читавог низа банкарских ломова 1879, 1899. „Невидљива рука“ покрива ту везу.

Прочитао сам преко 1100 књига и сада разумем шта се дешава и због чега. Завера постоји. Завера је огромних, гигантских размера. Завера је изузетно моћна, зато што се успешно реализовала током 6000 година. Завера делује да би се постигла апсолутна и брутална владавина над целим човечанством, користећи ратове, кризе, инфлацију и револуције за остварење својих циљева. Непроменљиви циљ Завере био је и остао уништење свих религија, свих постојећих власти и свих традиционалних људских институција и изграђивање Новог светског поретка на створеним рушевинама.

Завера чини и чинила је све да би одбацила оптужбе како оних који је истражују, тако и оних који тврде да су јој припадали. Она није нешто ново и није ствар која је искрснула након Првог или Другог светског рата, већ је то процес који се одвија, и наравно одразила се веома много на нас у Америци. Потом се наставила извођењем Првог и Другог светског рата, који су планирани годинама унапред.

Ваша књига „Нови светски поредак“ откривала је окултну позадину догађања која се манифестују у видљивим сферама – економији, политици и ратовима. Књигу сте написали као упозорење америчком народу. Каква је улога Америке у успостављању Новог светског поретка?

 

- Америка је одабрана за успостављање Новог светског поретка. Тајна друштва су одлучила да Америка буде плодно тло за успостављање новог друштва, што је Г. Хол именовао „одређеном наменом“ а Менли П. Хол „тајном судбином“. Људи који су припадали њиховом табору, њихове књиге и документи показују да су они који су се залагали за Нови светски поредак следбеници древних вавилонских мистерија старих 6000 година. Овај поредак није дизајниран у Америци, већ је Америка одређена да буде његов предводник. Анализирао сам њихову литературу и показивао чему они теже, шта желе да ураде и како ће тај поредак изгледати. Народи попут вашег претрпели су веома много у овом процесу стварања Новог светског поретка, много више него ми овде у Америци, али потпуно ми је јасно да смо и ми мета и да је циљ да и нас униште део њиховог плана.

Велики продор у сагледавање мреже друштава и организација која креирају историјске догађаје и судбину човечанства начињен је увидом у књигу професора са Универзитета Џорџтаун у Вашингтону, Керола Квиглија, „Трагедија и нада – права историја нашег времена“, која је објављена 1966. на преко 1348 страна у издању „Макмилана“, а онда повучена из продаје. Али није се могло спречити ништа јер су књигу купили Џоел Скаузен, Ендрју Грифин и Џон Тејлор Гато. Ви сте извели бриљантно истраживање под називом „Клинтонова конспирација“. Представите нам, молим Вас, главне правце своје веома значајне стратешке анализе.

 

- У праву сте, „Клинтонова конспирација“ је веома значајна студија случаја која показује конспирацију на делу у САД и у свету. Да бисмо то доказали, морамо се вратити у 1992. годину, и послушати говор који је Бил Клинтон, тада кандидат за председника, изговорио на Демократској националној конвенцији. Цитираћу његове речи: „Као тинејџер, чуо сам позив Џона Кенедија. У исто време тај позив је био разјашњен од стране мог професора на Џорџтаун универзитету, Керола Квиглија.“

Дакле, Бил Клинтон је рекао америчком народу да су ова два човека била одговорна за његово бављење политиком. Сигуран сам да сви ваши читаоци знају да је Џон Кенеди био председник САД од 1961. до 1963. Али мали број зна ко је био др Квигли. А знање о томе ко је Керол Квигли и које је обмане открио од суштинског су значаја за разумевање стварног света данас. Његов близак однос са Мрежом моћних интереса која жели да успостави владавину над светом и његовог одобрења њихових циљева омогућила је да се обезбеди инсајдерска анализа умова и метода глобалне елите. Без тог знања, акције оних који владају владом САД и западним светом немају смисла. Уз то, све долази на своје место. Бил Клинтон је током студија на Универзитету Џорџтаун (од 1964. до 1968.) похађао многобројне курсеве које је професор Квигли држао.

Квигли је добио могућност да у току Клинтоновог похађања Универзитета објави своју књигу на 1348 страна у којој је описао интернационалну мрежу. Знамо да је Бил Клинтон проучавао ову књигу јер је била обавезна за један од Квиглијевих курсева.

Ево шта Квигли пише на страници 990 своје књиге: „Заиста постоји, и постојала је генерацијама тајна међународна англофилска мрежа (што значи да је под базичном контролом Енглеза) која оперише у извесној мери онако како радикални десничари замишљају активности комунистичке Интернационале. Ова мрежа, коју можемо идентификовати као Групе Округлог стола, ʼRound Table Groupsʼ, највећа су контролна моћ у Енглеској и Америци у последњих 100 година и немају никакву аверзију према кооперацији са комунистима или било којом другом групом...“ Али, најважнија ствар којом је Квигли подучавао Клинтона налази се на страни 73: „Интереси бизниса контролишу обе партије у САД подједнако како би допринели и обезбедили : смењивање две стране у јавним функцијама у циљу прикривања сопственог /…/ утицаја; спречили било какву независност политичара, и омогућили бирачком телу да верује да је остварило своје право на слободан избор.

Професор Квигли у својој књизи на страни 950 каже: „Познавао сам операције ове мреже зато што сам је студирао двадесет година и било ми је дозвољено да током две године, почетком 1960-их, проучим њихове папире и тајне документе. Немам аверзију према томе нити према већини циљева које они имају, током свог читавог живота био сам им близак као и њиховим инструментима.“

Дакле, Клинтонов ментор слагао се са циљевима и методама конспирације и учио је будућег председника да је начин да се уђе у политику праћење њиховог „жутог зида од цигала“ све до Беле куће.

Волела бих да Вам поставим нека питања у вези са Клинтоновом конспирацијом и позицијом Хилари Клинтон. Да ли и она има улогу у овој конспирацији?

 

- Бил Клинтон се придружио Савету за спољне послове који је формирао Краљевски институт за спољне послове који је Квигли разоткрио као англофилску мрежу. Хилари, по мом сазнању, није постала члан, али је сигурно подржана од стране Савета за спољне послове јер знамо да је Бил Клинтон спроводио налоге Си-Еф-Ара, који је базиран у Њујорку. Бил Клинтон је ангажовао стотине чланова Савета у свој кабинет и поставио их на позиције у својој влади. Хилари је свакако знала за све то. Знамо да је она била њихов кандидат и да је требало да победи на овим изборима. Не могу да пронађем никакве доказе да је Трамп члан Савета. Он није на њиховим листама, и првих тринаесторо људи које је ангажовао у свом кабинету нису чланови највидљивијег од тајних друштава, али мислим да су масони далеко моћнији од Савета. Да је Хилари Клинтон изабрана  у то сам сасвим сигуран  ангажовала би веома много чланова Савета за спољне послове. Они би јој говорили шта да ради, како да ради и чланови кабинета би издавали наређења која би прослеђивали преко Хилари. Знамо да је Хилари знала за заверу јер је Бил Клинтон веома поносан на чињеницу да је научио о постојању завере док је био на Оксфорду и да је добио Роудс стипендију за две године студирања. Сесил Роудс и остали који су креирали ове стипендије урадили су то како би створили интернационални труст мозгова.

Да ли ће Нови светски поредак бити прободен Трамповим ултраубојитим глоговим коцем?

 

- Бавећи се темељним проучавањима. веома сам брзо научио да су обе политичке партије у САД контролисане од истих људи. И схватио сам да не треба да гласам ни за демократе ни за републиканце. Увек сам гласао за трећу партију као алтернативу. Многи су говорили да се мој глас не рачуна, али знао сам да је веома важно да им на овај начин поручим да нам се не допада оно што раде и да знамо да они контролишу обе партије и да у томе не желимо да учествујемо. А онда сам 2016. имао проблем. Како сада да гласам? Нисам желео да гласам за Трампа зато што је републиканац, али сам знао да су САД у великом и озбиљном проблему. Не знам да ли Доналд Трамп зна оно што ја знам, али сам приметио да његов приступ показује велику забринутост због стања у којем се земља налази, због чега се у том стању налази и шта је чека у будућности. Многи његови предизборни говори представљали су сублимацију мојих педесетогодишњих увида. И гласао сам за Доналда Трампа.

Питање које се поставља јесте да ли је Доналд Трамп онај за кога се представљао током избора.

И ево, сада, када разговарамо, почетак је фебруара 2017. и још увек не знам да ли је он такав или не. Али могу да вам дам неке индиције. Једна веома важна организација о којој сам писао у Невидљивој руци је „Савет за спољне послове“. Та група је обављала стратешке послове у нашој прошлости са почетком око 1920.-их. И многи наши председници су се од 1920. окружили члановима Савета за спољне послове, што значи да су били лутке на концу ове исте групе. Проверио сам првих тринаест изабраних чланова Трамповог кабинета и, судећи према листи објављеној на интернету, ниједан од њих није члан Савета за спољне послове. То је веома позитиван знак. Али желим да вам укажем на нешто што треба добро да упамтите, а што ви и сами вероватно из вашег искуства са политичарима током историје ваше земље добро знате. Веома је једноставно: на један начин се представљају а на други начин управљају. Дакле, веома сам сумњичав у погледу Доналда Трампа. Он може да се представља на један начин, а да ради сасвим супротно. Дакле, уздржавам се од суда.

Друга индиција јесте шта ће урадити са извршним наређењима. Уколико њима суспендује она којима су његови претходници уводили Нови светски поредак  биће то добар знак.

Важан тест је био именовање за Врховни суд. Због смрти Ентонина Скалије, Трамп је добио шансу да га попуни. Избор конзервативца је добар потез, јер се тиме успоставља равнотежа. Горсач слови за конзервативног интелектуалца познатог по томе што подржава верска права  веома сличан Скалији. Да је именовао либерала, био би то веома важан први показатељ да је под њиховом контролом. Све је веома једноставно.

Шта предвиђате за будућност? Глобалисти нису нимало срећни са Доналдом Трампом.

 

- Да и то је једна веома важна индиција. Естаблишмент показује велику психопатологију у погледу Трампа. Али опет, може постојати и други мотив. Могуће је да је он део игре и да су га представили као конзервативца, да је као такав изабран и да ће сада радити шта они желе. По мом мишљењу, морамо сачекати и видети шта ће се дешавати. Не заборавимо: на један начин се представљају, а на други раде. Сачекајмо и видећемо.

(Наставиће се)

Геополитика број 102, јануар-фебруар 2017.