Актуелно

Редакцију „Геополитике“ узнемирила је и забринула вест о бацању молотовљевог коктела на породичну кућу власника и главног уредника магазина „Печат“ Милорада Вучелића у Црвенки.

milorad_vucelic_pecat.jpg

Ми смо уверени да је овај кукавички акт чин упозорења Милораду Вучелићу упућен из тамних предела српске стварности, одакле покушавају да застраше још ретко преостале храбре и мислеће друштвено ангажоване људе који се, поред осталог, јасно српским становиштем боре за независност и суверенитет своје отаџбине.

Kao интелектуалац од интегритета Милорад Вучелић је децејама присутан у нашој јавности и није заборавио своје корене ни престао да исказује љубав и бригу за свој народ и државу.

Од надлежних институција, зато, захтевамо да што хитније пронађу и пред лице јавности и правде изведу пошиљаоце гнусних претњи.

Са жаљењем се сећамо да је на данашњи дан у Београду убијен новинар Славко Ћурувија, и очекујемо да Милорад Вучелић, као и сви новинари у Србији, буде заштићен од сваког могућег даљег напада на његов физички и интелектуални интегритет, те да у сваком погледу ужива пуну слободу мисли и говора какву претпостављају демократска друштва.

 

Редакција „Геополитике“

Београд, уочи Васкрса лета Господњег 2015.