Актуелно

Завршна конвенција коалиције "НАДА". ФОТО: Фејсбук, Милош Јовановић

Милош Јовановић на завршној конвенцији коалиције “Нада”: Треба променити и економски модел Србије, јер страни инвеститори нису донели ништа добро држави, али и успоставити децентрализацију у њој.

Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције "Нада" казао је на завршној изборној конвенцији, која је одржана 10.12.2023. године у МТС дворани, да је та коалиција једина права десна опозиција, као и да нико сем њих није понудио озбиљан политички програм. 

Присталице коалиције НАДА из целе Србије дошле су у Београд да јој пожеле срећу за следећу недељу.

Јовановић је, обраћајући се окупљенима, рекао да су они једина истински национално-демократска алтернатива актуелном режиму и да је коалиција „Нада“ у овој прљавој кампањи, где је све постало лично, остала господска и одржала линију пристојности.

Рекао је и да се залажу за корените промене, као што је одбацивање француско-немачког плана за независност Косова, промена спољне политике која подразумева редефинисање односа са ЕУ и одбацивање чланства Србије у тој организацији, али и побољшање односа са светом.

Према његовим речима, треба променити и економски модел Србије, јер страни инвеститори нису донели ништа добро држави, али и успоставити децентрализацију у њој.

Казао је да се та коалиција бори против председника Србије Александра Вучића и његовог режима и да је једина вера Српске напредне странке (СНС), вера у долар и сопствени интерес.

Председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и један од лидера коалиције „НАДА“ Војислав Михаиловић оценио је да грађани гледају како актуелна власт распродаје ресурсе као да је то њихова приватна својина и да она сваким даном прави ненадокнадиву штету.

„Грађани не могу да трпе батинаше, да им ријалитији васпитавају децу и да живе у партијској држави“, рекао је он и додао да је председник Србије Александар Вучић умислио да може да буде и „тужилаштво и судство, и председник и премијер“.

Додао је да су његова леђа Скупштина и да када не би имао већину, не би ни могао да се понаша на тај начин.

„Дајте да му одузмемо ту већину у Скупштини јер је по Уставу то најважниија грана власти“, казао је Михаиловић грађанима.

Он је навео и да је сигуран да ослобађање Србије креће из Београда и да ће то бити почетак промене у читавој земљи.

Рекао је да је Србија као Краљевина низала успехе, а као Република неуспехе и да су уставне монархије у Европи успешне земље у којима се политички живот одвија на цивилизован начин.

Академик Матија Бећковић казао је да је успостављање Краљевине једина идеја која би ујединила грађане, као и да би њу подржали милиони Срба.

„Круна је једина капа под коју могу да стану све капе, а она ни под једну“, рекао је Бећковић.

Додао је и да је краљ свима краљ и да подједнако штити права свих грађана, те да су из тог разлога за успоставу Краљевине и све демократе које поштују људска права.

Кандидат за одборника у Скупштини града Београда коалиције „Нада“ Владимир Штимац рекао је да га људи често питају какву корист има од политике, те је навео да су његова корист грађани који иду насмејани улицом, који се не плаше и који нису уцењени.

Грађанима је казао да их та коалиција неће издати и да она иде правим путем.

„Хајде да им покажемо шта се може кад се хоће“, рекао је Штимац у МТС у Дворани.

Извор: (Н1)