Актуелно

Press centar UNS

Брајан Браун, председник Светског конгреса породица, говори за „Геополитику“

Када је и са којим циљем основан Светски конгрес породица?

- Светски конгрес породица је основан 1999. године са циљем да глобално окупи појединце и организације који деле исте вредности и сматрају да је породица највећа вредност која постоји и да се на тој идеји превазиђу културолошке и религиозне разлике међу народима.

Пошто је породица као важна институција човечанства данас озбиљно нападнута, можете ли да кажете из којих се то разлога чини? Које су породичне вредности највише нападнуте? 

- Очигледно широм света постоји тенденција да се, на првом месту, редефинише значење брака, потом је нападнута чињеница која се зове беба, другим речима сâм живот, који је такође нападнут широм света. Сада видимо и покушаје да се такозваном родном идеологијом у целом свету редефинише оно што је одувек била најнормалнија ствар – да је жена жена, а мушкарац мушкарац. Ако се то буде десило, и држава и друштво и црква ће то морати да поштују. Целокупном човечанству је јасно да то није ни нормално ни добро, али глобална елита је та која намеће псеудовредности свима, па и вама у Србији.

Да ли то значи да су напади на институцију породице у најдиректнијој вези са новим светским поретком који се успоставља на свим животним плановима? 

- Сматрам да су те две ствари неодвојиве, и да представљају једну те исту идеологију, јер широм света се редефинише значење свих поменутих вредности, људима се напросто сугерише да је живот изгубио сваку вредност. Глобална елита нескривено човечанству одузима фундаментална људска права, укључујући и слободу вероисповести јер су верске заједнице потиснуте у други план. Све то указује да је то што ради глобална елита део једног већег плана, односно пројекта који се зове успостављање Новог светског поретка.

С обзиром на то да је Светски конгрес породица основан у Америци, да ли то можда сугерише да су традиционалне вредности, па и породица, кренуле да се бране баш оданде где су најдрастичније и нападнуте  преко дроге, проституције, порнографије, итд.?

- Верујем да је тако, јер се поменута глобална елита налази управо у САД. Међутим, важно је рећи да већина људи у Америци о овим стварима мисли што и ја, и жели да се одупре идеологији Новог светског поретка, а видим да је исто размишљање присутно и у Србији. Оно што људи не знају, то је да је народ у Калифорнији, као најлибералнијој држави САД, пре неколико година на референдуму потврдио брак као заједницу мушкарца и жене. Али, судови су се понашали као законодавци, што није било у складу са правним поретком, и ипак редефинисали значење појма брака, али се амерички народ са тим није сложио.

Имате ли осећај да су најјачим ударима изложене хришћанске породице, управо због доследног поштовања и подржавања хришћанских вредности?

- Могу да се сложим с тим, јер је хришћанска црква, без обзира да ли се ради о католичкој, евангелистичкој или православној, очигледна мета, мада идеологија глобалиста погађа апсолутно све људе на кугли земаљској. Сви заједно имамо два избора: или ћемо заједно да патимо, или ћемо заједно да се боримо противантипородичних идеологија које мањина намеће огромној већини званој човечанство. Амерички председник Бенџамин Френклин је на почетку рата за независност рекао: „Морамо стајати сви заједно, или ћемо висити сви заједно“!

Имате ли податак о томе колико је светске популације обухваћено деловањем Светског конгреса породица, с обзиром на то да је на Вашем списку већ више од 80 земаља?

-То је одлично питање! Са сигурношћу можемо да кажемо да је до сада уз нас стало најмање 30 милиона људи. Боља је ситуација у земљама које негују традиционалне вредности, као што су Грузија и Србија, у Северној Европи та је бројка нешто мања, али ми се надамо да је „буђење“ у току.

Међународна коалиција пропородичних организација

Светски конгрес породица је међународна коалиција пропородичних организација посвећена повезивању породичних лидера широм света и промоцији природне породице као фундаменталне јединице друштва. Конгрес чини више од 40 организација из преко 80 земаља света. До сада је одржано десет глобалних окупљања Светског конгреса породица (Праг, Женева, Мексико Сити, Варшава, Амстердам, Мадрид, Сиднеј, Москва, Солт Лејк Сити и Тбилиси) и преко 50 регионалних конференција. Српски покрет Двери је чланица организација Светског конгреса породица од 2013. године.

Мисија Светског конгреса породица је повезивање лидера широм света ради одбране природне породице засноване на брачној заједници мушкарца и жене, права родитеља и добробити деце, достојанства и светости људског живота од момента зачећа, слободе говора, вероисповести и савести и промоцији породичног модела друштва.

Невенка Стојчевић

Геополитика број 100, август-септембар 2016.